Ορόσημο για τη Διώρυγα του Παναμά η διέλευση του «MSC Caterina»

Ορόσημο για τη Διώρυγα του Παναμά η διέλευση του «MSC Caterina»

645
Ορόσημο για τη Διώρυγα του Παναμά η διέλευση του «MSC Caterina»

Η Διώρυγα του Παναμά υποδέχθηκε πρόσφατα το 3.000ό πλοίο, κατηγορίας Neopanamax.

Πρόκειται για το «MSC Caterina», μήκους 300 μ. και πλάτους 48 μ., το οποίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 9.000 εμπορευματοκιβώτια.

Η διέλευση του πλοίου μεταφοράς containers από τη Διώρυγα του Παναμά, αποτελεί ορόσημο καθώς μέσα σε διάστημα λιγότερο των δύο ετών η νέα Διώρυγα έχει υποδεχθεί ήδη 3.000 πλοία κατηγορίας Neopanamax, ξεπερνώντας τις αρχικές προσδοκίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής της Διώρυγας του Παναμά, από τα 3.000 πλοία που έχουν διασχίσει τη νέα Διώρυγα, το 53% αυτών αφορά containerships, το 28% πλοία μεταφοράς LPG και το 10% πλοία μεταφοράς LNG. Το εναπομείναν 9% αφορά πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, car carriers και κρουαζιερόπλοια.

Ο κ. Jorge Luis Quijano, επικεφαλής της Αρχής της Διώρυγας του Παναμά, δήλωσε ότι μέσω της διάνοιξης της νέας διώρυγας τα πλοία έχουν αποκτήσει σημαντικές οικονομίες κλίμακας λόγω της συντόμευσης των διαδρομών τους για τη μεταφορά των αγαθών μεταξύ των σημείων παραγωγής και των σημείων κατανάλωσης.

Μπορείτε να δείτε σε βίντεο τη διέλευση του πλοίου «MSC Caterina» από τη Διώρυγα του Παναμά, εδώ.

Φωτό: pancanal.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.