Σημαντική αύξηση στην παραγωγή χάλυβα από την Ινδία

Σημαντική αύξηση στην παραγωγή χάλυβα από την Ινδία

100
Σημαντική αύξηση στην παραγωγή χάλυβα από την Ινδία

Τον περασμένο Ιανουάριο η παραγωγή χάλυβα της Ινδίας έφτασε κοντά στα επίπεδα παραγωγής της Ιαπωνίας, του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού χάλυβα παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του World Steel Association, η παραγωγή χάλυβα της Ιαπωνίας και της Ινδίας ανήλθε σε 9,03 εκατ. τόνους και σε 9,02 εκατ. τόνους, αντίστοιχα.

Ο Υπουργός Χάλυβα της Ινδίας, Chaudhary Birender Singh, δήλωσε ότι η αύξηση στην παραγωγή χάλυβα της χώρας αποτελεί θετικό σημάδι για την σταθερή ανάπτυξή της.

Τον Ιανουάριο του 2017 η παραγωγή χάλυβα από την Ινδία ανήλθε σε 8,81 εκατ. τόνους. Η αυξημένη παραγωγή της χώρας φέτος αποτελεί ένδειξη ότι η Ινδία σύντομα θα ξεπεράσει την Ιαπωνία και θα καταλάβει την δεύτερη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή χάλυβα. Ήδη κατέλαβε την τρίτη θέση από τις ΗΠΑ φέτος και όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί δυναμικά η ανοδική πορεία στην παραγωγή της.
Αναφορικά με τον μεγαλύτερο παραγωγό χάλυβα παγκοσμίως, την Κίνα, τον περασμένο Ιανουάριο η παραγωγή της μειώθηκε κατά 1% περίπου, συγκριτικά με πέρυσι, φτάνοντας τους 67 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.