Ενισχύονται οι ρωσικές εξαγωγές LNG στην Ιαπωνία

Ενισχύονται οι ρωσικές εξαγωγές LNG στην Ιαπωνία

165
Ενισχύονται οι ρωσικές εξαγωγές LNG στην Ιαπωνία

Οι εξαγωγές LNG από τη Ρωσία προς την Ιαπωνία άγγιξαν ακόμα υψηλότερα επίπεδα το περασμένο έτος, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα το 2017 οι ρωσικές εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου προς το Τόκιο έφτασαν τους 7,6 εκατ. τόνους, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.

Η Ιαπωνία αποτελεί τον μεγαλύτερο αγοραστή LNG σε παγκόσμιο επίπεδο. Κύριοι προμηθευτές του είναι το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αυστραλία και η Μαλαισία. Το 10% των εισαγωγών LNG της Ιαπωνίας εκτιμάται πως προέρχεται από την Ρωσία. Ο Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, επιβεβαίωσε την αύξηση των εξαγωγών LNG από τη Μόσχα προς το Τόκιο επισημαίνοντας ότι η Ρωσία επιθυμεί την περαιτέρω αύξηση των εν λόγω εξαγωγών, με στόχο την ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Όπως προκύπτει από στοιχεία του Central Dispatching Department of Fuel Energy Complex, το περασμένο έτος οι εξαγωγές ΥΦΑ από την Ρωσία προς τις χώρες στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού αυξήθηκαν κατά 5,3% σε σχέση με το 2016, φτάνοντας τα 15,48 δις κυβικά μέτρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.