Η Borr Drilling εξαγοράζει την Paragon Offshore

Η Borr Drilling εξαγοράζει την Paragon Offshore

132
Η Borr Drilling εξαγοράζει την Paragon Offshore
Φωτό αρχείου

Σε εξαγορά της Paragon Offshore προχώρησε η Borr Drilling δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο η τελευταία έναν μεγάλο στόλο από πλοία κατηγορίας MODU (Mobile Offshore Drilling unit), αξίας $3,57 δις. Η Paragon Offshore, σύμφωνα με εκτιμήσεις της VesselsValue διαθέτει έναν στόλο από 30 πλοία αξίας $94,68 εκατ., ενώ άλλα δύο πλοία της βρίσκονται υπό ναύλωση τύπου bareboat. Η μέση ηλικία του στόλου της είναι περίπου 38 ετών.

Η Borr Drilling πριν την εξαγορά διέθετε στόλο από 26 MODUs, αξίας $3,47 δις, με μέση ηλικία τα 6 έτη.

Ο κ. Charlie Hockless, Επικεφαλής του τμήματος Offshore της VesselsValue, δήλωσε ότι η Borr Drilling είχε επισημάνει την πρόθεσή της να αποτελέσει κυρίαρχο προμηθευτή πλατφορμών εξόρυξης. Ωστόσο η εξαγορά της Paragon Offshore είναι απρόσμενη καθώς διαθέτει πλοία μεγάλης ηλικίας τα οποία θα πρέπει να οδηγηθούν προς ανακύκλωση.

Ο κ. Hockless προσέθεσε όμως ότι η αξία ανακύκλωσης των πλοίων της  Paragon εκτιμάται πως θα είναι ικανοποιητική για την Borr Drilling. Ο ίδιος τονίζει ότι η πραγματική αξία της εξαγοράς της Paragon Offshore για την Borr Drilling είναι πως η τελευταία, εταιρεία με χρόνια εμπειρίας στον χώρο των γεωτρήσεων, θα ισχυροποιήσει περαιτέρω την θέση της στην εν λόγω αγορά.