Αυξημένο σημαντικά το βιβλίο παραγγελιών για containerships

Αυξημένο σημαντικά το βιβλίο παραγγελιών για containerships

151
Αυξημένο σημαντικά το βιβλίο παραγγελιών για containerships

Ανοδική πορεία καταγράφει η αναλογία βιβλίου παραγγελιών προς στόλο (orderbook/fleet) στην αγορά των containerships. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Alphaliner η συγκεκριμένη αναλογία ανέρχεται σε 13,2%, προκαλώντας ανησυχία στους διεθνείς αναλυτές για υψηλά επίπεδα υπερπροσφοράς στην αγορά των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Οι αποφάσεις από μέρους των εταιρειών Hyundai Merchant Marine, Evergreen και Yang Ming να επεκτείνουν σημαντικά τον στόλο τους έχει οδηγήσει το παγκόσμιο βιβλίο παραγγελιών για νέα containerships να φτάσει σε χωρητικότητα τους 2,8 εκατ. TEUs τουλάχιστον. Όπως αναφέρουν αναλυτές της Alphaliner οι επερχόμενοι διεθνείς κανονισμοί για τα καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο θα ενισχύσουν περαιτέρω το κύμα για νέες ναυπηγήσεις πλοίων με αποτέλεσμα να αυξηθεί περαιτέρω η αναλογία βιβλίου παραγγελιών προς στόλο.

Η συμβουλευτική εταιρεία Mc Kinsey εκτιμά ότι η τρέχουσα προσφορά στην αγορά των containerships είναι 20% μεγαλύτερη από την αντίστοιχη ζήτηση, γεγονός που θα πρέπει να δημιουργεί έντονο προβληματισμό για την πορεία των ναύλων στην εν λόγω αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.