Το Brexit μπορεί να αποδειχθεί «success story» για το Λονδίνο

Το Brexit μπορεί να αποδειχθεί «success story» για το Λονδίνο

93
Το Brexit μπορεί να αποδειχθεί «success story» για το Λονδίνο

Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να διαμορφώσει ένα μέλλον επιτυχίας όταν βρεθεί εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς «διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για ένα έθνος που έχει το βλέμμα του στραμμένο προς τον έξω κόσμο».

Στην αισιόδοξη αυτή δήλωση προέβη προ ολίγων ημερών ο CEO του UK Chamber of Shipping, Guy Platten, ο οποίος επιλέχθη από το συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS) για να αναλάβει και τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα του.

Ωστόσο, ο ίδιος σημείωσε ότι προϋπόθεση για ένα μέλλον επιτυχίας είναι η καταγραφή ενός θετικού αποτελέσματος στις διαπραγματεύσεις του Brexit, κάτι που απαιτεί από πλευράς της βρετανικής κυβέρνησης ισχυρή ηγεσία αλλά και δράση.Platten

Ο κ. Platten κάλεσε τους υπουργούς του Συντηρητικού κόμματος να μην αναλωθούν σε δημόσιες αντιπαραθέσεις, εν μέσω κομματικών ανταγωνισμών, καθώς είναι αναγκαία «μία ενωμένη κυβέρνηση», η οποία «θα προσφέρει συνθήκες απόλυτης εμπιστοσύνης στην επιχειρηματική κοινότητα ότι υπάρχει ένα εφαρμόσιμο σχέδιο για τα επόμενα χρόνια».

Πρώτιστος στόχος για τον CEO του UK Chamber of Shipping πρέπει να είναι η διασφάλιση διεξαγωγής ενός ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και ΗΒ, κάτι που εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα και των δύο μερών.

«Δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι που παίζεται από πολιτικούς και δημοσίους υπαλλήλους εντός των μεγάλων κτηρίων», προσέθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «διακυβεύεται η καθημερινότητα των πολιτών σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ και όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/HANNAH MCKAY & ukchamberofshipping.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.