Αυξάνεται περαιτέρω το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας

Αυξάνεται περαιτέρω το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας

23
Αυξάνεται περαιτέρω το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας

Ανοδική πορεία κατέγραψε το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας τον περασμένο Ιανουάριο, συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Συγκεκριμένα το εξωτερικό εμπόριο της χώρας αυξήθηκε κατά 16,2% τον περασμένο Ιανουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2017, φτάνοντας σε αξία τα $397 δις περίπου.

Σύμφωνα με την Xinhuanet, οι εξαγωγές της Κίνας την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 6%, αγγίζοντας τα $208 δις, ενώ οι εισαγωγές της χώρας σημείωσαν κατακόρυφη άνοδο της τάξεως του 30,2%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, με την αξία τους να ανέρχεται σε $188 δις.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ΗΠΑ, αλλά και οι χώρες που συγκροτούν την Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας αποτελούν τους τρεις μεγαλύτερους εμπορικούς συνεργάτες του Πεκίνου.

Όπως προκύπτει από στοιχεία του General Administration of Customs οι εξαγωγές της Κίνας αφορούν κυρίως ηλεκτρικά είδη, μηχανήματα και οικιακές συσκευές, ενώ από την άλλη πλευρά μείωση κατά 36,6% σημειώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, συγκριτικά με πέρυσι, στις εξαγωγές χάλυβα από την χώρα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/WU HONG

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.