Σε στρατηγικές ενίσχυσης της θέσης της προχωρά η Hyundai Merchant Marine

Σε στρατηγικές ενίσχυσης της θέσης της προχωρά η Hyundai Merchant Marine

83
Σε στρατηγικές ενίσχυσης της θέσης της προχωρά η Hyundai Merchant Marine

Η νοτιοκορεάτικη Hyundai Merchant Marine (HMM) στοχεύει να επεκτείνει δυναμικά την παρουσία της, τόσο από πλευράς ενίσχυσης του στόλου της όσο και από πλευράς περαιτέρω ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας, η HMM θα συνεργαστεί και θα δημιουργήσει μία κοινοπραξία με τις εταιρείες MSC, Hapag- Lloyd και τη συμμαχία ONE (China COSCO Shipping, Evergreen Line, CMA CGM και OOCL) για την θαλάσσια σύνδεση της Ασίας με τη Νότια Αμερική μέσω τακτικών γραμμών.

Συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 2018 οι παραπάνω εταιρείες πρόκειται να συνδέουν τη Νότια Κορέα, την Κίνα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν με τη δυτική ακτή του Μεξικού, το Περού, την Χιλή και την Κολομβία.

Η HMM μέσα από τη συγκεκριμένη συνεργασία στοχεύει να εδραιώσει την θέση της στη γραμμή Άπω Ανατολής- Νότια Αμερικής.

Συγχρόνως η εταιρεία με ανακοίνωσή της τον περασμένο Δεκέμβριο έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να επεκτείνει τον στόλο της, ναυπηγώντας νέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 22.000 TEUs.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από διεθνή μέσα ενημέρωσης, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία στοχεύει σε ναυπήγηση 20 containerships μέσα στα επόμενα έτη. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και CEO της HMM, κ. C.K. Yoo, η εταιρεία αναμένεται να έχει διπλασιάσει τον στόλο της μέχρι το 2022.

Φωτό: hmm21.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.