Μείωση των δια θαλάσσης εξαγωγών αμερικανικής σόγιας

Μείωση των δια θαλάσσης εξαγωγών αμερικανικής σόγιας

62
Μείωση των δια θαλάσσης εξαγωγών αμερικανικής σόγιας

Μείωση κατέγραψαν στις αρχές Φεβρουαρίου οι εξαγωγές σόγιας από τις ΗΠΑ, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών. Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία για την πορεία των θαλάσσιων εξαγωγών σόγιας, καθώς εκτιμάται ότι θα σημειώσουν μία περαιτέρω πτώση, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Όπως εκτιμάται από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, οι εξαγωγές σόγιας του περασμένου έτους ήταν οι χαμηλότερες των τελευταίων πέντε ετών.

Οι μειωμένες εξαγωγές θα οδηγήσουν σε μεγάλα αποθέματα σόγιας στις ΗΠΑ, γεγονός που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στον γεωργικό τομέα της χώρας, ο οποίος βιώνει μία αρκετά δύσκολη περίοδο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Υπολογίζεται ότι τα αποθέματα σόγιας στις ΗΠΑ θα αγγίξουν τους 12,8 εκατ. τόνους, αντιπροσωπεύοντας τον μεγαλύτερο αριθμό των 11 τελευταίων ετών.

Η μείωση των εξαγωγών σόγιας από τις ΗΠΑ οφείλεται στην ανταγωνίστρια στην παραγωγή σόγιας, Βραζιλία και στις ανταγωνιστικές τιμές της, καθώς και στις φήμες που υπάρχουν για την χαμηλής ποιότητας σόγιας των ΗΠΑ συγκριτικά με εκείνη της Βραζιλίας.

Το γεγονός αυτό έχει ωθήσει μεγάλους αγοραστές σόγιας, όπως είναι η Κίνα, να μεταστρέψουν το ενδιαφέρον τους από τις ΗΠΑ προς την Βραζιλία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.