Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας επιζητούν τα γερμανικά ναυπηγεία

Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας επιζητούν τα γερμανικά ναυπηγεία

100
Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας επιζητούν τα γερμανικά ναυπηγεία

Η γερμανική Ένωση Ναυπηγικής και Ναυτιλιακής Τεχνολογίας (VSM) υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της επιτευχθείσας επί της αρχής συμφωνίας για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στο Βερολίνο μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών, θεωρώντας ότι είναι οι πολιτικοί που μπορούν με την εφαρμογή των σωστών πολιτικών να διατηρήσουν και μεγεθύνουν την ισχύ της Γερμανίας στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία και κυρίως την ναυπηγική.

Για τον πρόεδρο της Ένωσης, Harald Fassmer, το κλειδί για να μπορέσει όχι μόνο η γερμανική ναυπηγική βιομηχανία αλλά και η ευρωπαϊκή να αντιμετωπίσει την έντονη πίεση που δέχεται από τους Ασιάτες ανταγωνιστές της, κυρίως τους Κινέζους, είναι η βελτίωση της δικής της ανταγωνιστικότητας.

Τόσο τα μέλη της Ένωσης όσο και οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, που παραβρέθηκαν σε πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση προ ολίγων ημερών με τίτλο «Η παγκόσμια αγορά σε κίνηση», τόνισαν την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας αλλά και εφαρμογής φιλόδοξων πολιτικών που θα εστιάζουν στην τεχνολογική καινοτομία και την ψηφιοποίηση. Παράλληλα, επισημάνθηκε και η ανάγκη να ληφθούν μέτρα που τα αποτελέσματά τους θα αντισταθμίζουν τις προστατευτικές πολιτικές που έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε διεθνές επίπεδο.

Από την άλλη, εκπρόσωποι μεγάλων ναυπηγικών μονάδων της Γερμανίας, όπως ο Bernard Meyer, Διευθύνων Σύμβουλος του ναυπηγικού ομίλου Meyer Werft, σημείωσαν την ανάγκη η γερμανική κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή μίας αποφασιστικής πολιτικής που θα προστατεύει το γερμανικό ναυπηγικό «know how», το «διαμάντι του στέμματος» της γερμανικής ναυπηγικής βιομηχανίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/CARMEN JASPERSEN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.