Η Σαουδική Αραβία επενδύει στην επέκταση λιμένων της

Η Σαουδική Αραβία επενδύει στην επέκταση λιμένων της

100
Η Σαουδική Αραβία επενδύει στην επέκταση λιμένων της

Σε επέκταση του λιμένα της Dhiba προχώρησε το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Saudi Ports Authority. Η επέκταση του λιμένα αποτελεί μέρος ενός έργου της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, με στόχο την ενίσχυση της εθνικής και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας του λιμανιού της Dhiba, το οποίο βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Τα έργα για την επέκταση του λιμένα ανήλθαν σε $192 εκατ. και αφορούσαν την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2018 και θα έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται 500.000 εμπορευματοκιβώτια σε ετήσια βάση.

Επίσης ο νέος τερματικός σταθμός θα διαθέτει αποβάθρα μήκους 550 μ. και θα έχει την ικανότητα να εξυπηρετεί τελευταίας τεχολογίας containerships.

Μέρος των νέων έργων για την επέκταση του λιμένα της Dhiba αποτελεί επίσης η εγκατάσταση δύο αποβάθρων μήκους 100 μ. για την εξυπηρέτηση επιβατηγών πλοίων, καθώς και μίας αποβάθρας για την εξυπηρέτηση των σκαφών της ακτοφυλακής της χώρας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έχει διαθέσει επιπλέον $25,5 εκατ. για την περαιτέρω αύξηση της χωρητικότητας του λιμένα προκειμένου να διαχειρίζεται έναν μεγαλύτερο όγκο φορτίων, είτε αυτά βρίσκονται σε χύδην μορφή είτε σε συσκευασμένη σε εμπορευματοκιβώτια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.