Κίνηση- ματ του ομίλου Zeaborn στην αγορά των containerships

Κίνηση- ματ του ομίλου Zeaborn στην αγορά των containerships

271
Κίνηση- ματ του ομίλου Zeaborn στην αγορά των containerships
Φωτό Αρχείου

Ο όμιλος Zeaborn Shipping GmbH & Co. KG, με έδρα την Βρέμη, προχωρά στην απόκτηση του 100% των μετοχών της γερμανικής ναυτιλιακής E.R. Schiffahrt GmbH & Cie. KG, όπως ανακοίνωσε με επίσημο δελτίο Τύπου η τελευταία. Η εξαγορά θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018. Μαζί με την E.R. Schiffahrt υπό τον έλεγχο του ομίλου Zeaborn περνά η εταιρεία παροχής ναυλομεσιτικών υπηρεσιών Harper Petersen & Co. καθώς και η Rickmers Shipmanagement.

Η E.R. Schiffahrt ιδρύθηκε το 1998 στο Αμβούργο από τον Erck Rickmers, Γερμανό επιχειρηματία που έχει διατελέσει και βουλευτής εκπροσωπώντας το  Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας. Υπό την διαχείρισή της η E.R. Schiffahrt έχει 78 πλοία. Συγκεκριμένα ο υπό την διαχείρισή της στόλος αποτελείται από 17 bulk carriers (9 Supramax, 6 Capesize και 2 Newcastlemax) καθώς και από 61 containerships (30 post-Panamax, 20 sub-Panamax, 5 Panamax, 3 ULCS και 3 feeder).

Η απόκτηση της E.R. Schiffahrt υπόκειται στην έγκριση των αντιμονοπωλιακών αρχών της Γερμανίας.

Με την εξαγορά της E.R. Schiffahrt ο όμιλος Zeaborn θα έχει αποκτήσει τα αναγκαία μεγέθη για να  αντιμετωπίσει τον διεθνή ανταγωνισμό αλλά και για να μπορέσει να προσφέρει διευρυμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες διαχείρισης πλοίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνολικά ο υπό διαχείριση στόλος του Ομίλου, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, θα φτάνει τα 165 πλοία (container ships, bulk carriers και multipurpose vessels).

Η έδρα του ομίλου θα παραμείνει στο Αμβούργο, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό του θα περιλαμβάνει σχεδόν 5.400 εργαζομένους, παγκοσμίως, με κύρια hubs να αποτελούν το Αμβούργο, η Σιγκαπούρη αλλά και η Μανίλα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/SHERWIN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.