Βελτιωμένες εκτιμήσεις για τις τιμές του μαύρου χρυσού

Βελτιωμένες εκτιμήσεις για τις τιμές του μαύρου χρυσού

106
Βελτιωμένες εκτιμήσεις για τις τιμές του μαύρου χρυσού

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA) αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ για τα επόμενα δύο έτη.

Η ΙΕΑ προβλέπει ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα ανέλθει στα 10,6 εκατ. βαρέλια/ημερησίως το 2018, ενώ για το 2019 η πρόβλεψη δείχνει ότι θα προσεγγίσει τα 11,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, βελτιωμένες κατά 3,1% σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις.

Επίσης, οι εκτιμήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας για τις τιμές του αμερικανικού αργού κάνουν λόγο για άνοδο κατά 5,3% για το 2018 στα 58,28 δολάρια/βαρέλι και κατά 4,4% για το Brent στα 62,39 δολάρια/βαρέλι.

Την περασμένη Τρίτη οι τιμές του αμερικανικού αργού βρέθηκαν σε χαμηλό τριών εβδομάδων, στα 63,39 δολάρια/βαρέλι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι κλυδωνισμοί των προηγουμένων ημερών στη Wall Street, επηρέασαν σημαντικά την ψυχολογία των επενδυτών, ενώ την ίδια στιγμή διατηρούνται οι ανησυχίες για την πορεία της παραγωγής μαύρου χρυσού στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.