Με τη συμμετοχή 500 συνέδρων πραγματοποιήθηκε το Smart4Sea Conference 2018

Με τη συμμετοχή 500 συνέδρων πραγματοποιήθηκε το Smart4Sea Conference 2018

147
Με τη συμμετοχή 500 συνέδρων πραγματοποιήθηκε το Smart4Sea Conference 2018

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε το Smart4Sea Conference 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» με την συμμετοχή 500 συνέδρων από 20 χώρες και 240 οργανισμούς.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Safety4Sea, ενώ θέματα που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν, μεταξύ άλλων, η ενεργειακή απόδοση, τα big data, η κυβερνοασφάλεια, τα αυτόνομα πλοία και η χρηματοδότηση της «έξυπνης» ναυτιλίας.

39121185195_4fa69d702b_o

Οι παρουσιάσεις των παραπάνω θεμάτων έλαβαν χώρα σε πάνελ. Στο πρώτο πάνελ ο κ. Απόστολος Μπελόκας, Managing Editor του Safety4Sea έκανε μία ανασκόπηση των εξελίξεων που έλαβαν χώρα στη ναυτιλία τους τελευταίους 12 μήνες στους τομείς της κυβερνοσφάλειας, του αυτοματισμού των πλοίων και της τεχνολογίας blockchain. Στο συγκεκριμένο πάνελ συμμετείχαν ο κ. Frank Coles, CEO της Transas και ο κ. Giampiero Soncini, Senior Advisor, Marine Innovation του RINA.

Στο δεύτερο πάνελ με τίτλο «Smart Shipping Perspectives» συμμετείχαν εκφράζοντας τις απόψεις τους ο κ. Ιάσωνας Στεφανάτος, Senior Research Engineer του DNV GL και ο κ. Marcus Ejdersten, Director, Strategic Marketing της MacGregor.

Στο τρίτο πάνελ με τίτλο «Big Data»  συμμετείχαν οι κ.κ. Daniel Shirley, Product Marketing Manager του MarineTraffic, Ji Hun Seo, Sales Manager του ILJIN and Co και Mikael Lind, Associate professor and research manager του RISE Viktoria.

Οι συμμετέχοντες του τέταρτου πάνελ συζήτησαν για την ενεργειακή απόδοση των πλοίων επισημαίνοντας πως αποτελεί ζήτημα μεγάλης σημασίας για την ανταγωνιστικότητα των ναυτιλιακών εταιρειών. Στο συγκεκριμένο πάνελ συμμετείχε ο κ. Νικόλαος Κακαλής, Technology & Projects Manager της Consolidated Marine Management Inc, ο κ. Αντώνης Βουρδάχας, Engineer OEP του ABS και ο Δρ. Πάνος Θεοδοσόπουλος, CEO της Propulsion Analytics.

Στο επόμενο πάνελ το οποίο είχε ως αντικείμενο παρουσίασης το ζήτημα της κυβερνοασφάλειας στη ναυτιλία, συμμετείχε η κα Cynthia Hudson, CEO της Hudson Analytix, η οποία επεσήμανε ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία έχει βρεθεί στο στόχαστρο κυβερνοεπιθέσεων για πολλούς λόγους, ο κ. Κρίστιαν Βακαρέλης, VP Media Communications της Navarino και ο κ. Howard Hughes, CTO της Tototheo.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.