Ταξίδι- ορόσημο πραγματοποιήθηκε από πλοίο στο Βόρειο Πέρασμα

Ταξίδι- ορόσημο πραγματοποιήθηκε από πλοίο στο Βόρειο Πέρασμα

766
Ταξίδι- ορόσημο πραγματοποιήθηκε από πλοίο στο Βόρειο Πέρασμα

Το «Eduard Toll» αποτελεί το τέταρτο από τα 15 ARC7 LNG carriers τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στο «Yamal LNG Project», στην περιοχή της Ρωσικής Αρκτικής.

Το συγκεκριμένο πλοίο, χωρητικότητας 172.000 κυβικών μέτρων, αποτελεί συγχρόνως το πρώτο από τα έξι πλοία, κατηγορίας ARC7, της Teekay LNG Partners, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους ιδιοκτήτες και διαχειριστές πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο. Η Teekay LNG Partners παρέλαβε το πλοίο τον περασμένο Ιανουάριο από την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), όπως είχε αναφερθεί και σε παλαιότερο δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών.

Αφότου ολοκλήρωσε τις θαλάσσιες δοκιμές του κοντά στις ακτές της Νότιας Κορέας τον περασμένο Δεκέμβριο το πλοίο εκτέλεσε στις αρχές του Ιανουαρίου με απόλυτη επιτυχία το πρώτο ταξίδι του, με προορισμό τον λιμένα της Sabetta στη νότια Ρωσία, μέσω του Βόρειου Περάσματος, έχοντας τη δυνατότητα θραύσης πάγων πάχους έως και 1,8 μέτρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Teekay LNG Partners, το ταξίδι του πλοίου στο Βόρειο Πέρασμα αποτελεί ορόσημο για τη ναυτιλία στην περιοχή της Αρκτικής, καθώς πρόκειται για το πρώτο πλοίο που διαπλέει τη συγκεκριμένη περιοχή αυτήν την εποχή χωρίς τη συνοδεία παγοθραυστικών.

Παρακάτω παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό από τη διέλευση του πλοίου από το Βόρειο Πέρασμα.

Φωτό: Teekay LNG Partners

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.