Το μεγαλύτερο βιβλίο παραγγελιών κατέχουν τα ναυπηγεία της Ν. Κορέας

    425
    Το μεγαλύτερο βιβλίο παραγγελιών κατέχουν τα ναυπηγεία της Ν. Κορέας

    Της Μαρίας Μπερτζελέτου, Ναυτιλιακής Αναλύτριας

    Σύμφωνα με έρευνα του Λονδίνου, τα ναυπηγεία της Ν. Κορέας κατέχουν το μεγαλύτερο βιβλίο παραγγελιών ανάμεσα σε όλα τα παγκόσμια ναυπηγεία, καθώς είχαν εξασφαλίσει μεγάλο όγκο παραγγελιών πριν να ξεκινήσει η πτώση της ζήτησης των ναυπηγήσεων.

    Συγκεκριμένα τα ναυπηγεία με το μεγαλύτερο βιβλίο παραγγελιών εμφανίζονται να είναι τα ακόλουθα:

    –  Hyundai Heavy Industries Co. (HHI) Ulsan με 84 πλοία

    –  Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co. (DSME) Okpo, με 79 πλοία και

    –   Samsung Heavy Industries Geoje με 54 πλοία

    Το ναυπηγείο Ulsan της HHI κατατάχθηκε στην πρώτη θέση με 84 πλοία , ακολουθεί το ναυπηγείο Okpo της DSME με 79 πλοία και στην επόμενη θέση το ναυπηγείο Geoje της Samsung Heavy με 54 πλοία.

    Αμέσως μετά από τα τρία κορυφαία ναυπηγεία της Ν. Κορεάς ακολουθούν σημαντικά ναυπηγεία της Κίνας, Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding στην τέταρτη θέση και Jiangsu New Yangzi Shipbuilding στην πέμπτη θέση.

    Οι εμπλεκόμενοι στη βιομηχανία ανέφεραν ότι τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας επίσης εμφάνισαν το μεγαλύτερο βιβλίο παραγγελιών στα τέλη του 2016.

    Σχετικά με την ανάγκη εξασφάλισης νέων παραγγελιών, η HHI ανακοίνωσε πρόσφατα ότι κέρδισε μια παραγγελία 220 εκατομμυρίων δολαρίων για τρεις εταιρείες υγροποιημένου αερίου πετρελαίου από το Κουβέιτ με τη Samsung Heavy. Επιπλέον σύμβαση ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή πλωτής πλατφόρμας αποθήκευσης και εκφόρτωσης πετρελαίου προχωράει στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Τέλος, η DSME δήλωσε ότι εργάζεται για μια συμφωνία που θα σφραγίσει μια βασική σύμβαση τις ερχόμενες εβδομάδες που μπορεί να αυξήσει το φόρτο εργασίας της.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.