Αυξάνεται ο ρυθμός ανακύκλωσης των δεξαμενόπλοιων

Αυξάνεται ο ρυθμός ανακύκλωσης των δεξαμενόπλοιων

191
Αυξάνεται ο ρυθμός ανακύκλωσης των δεξαμενόπλοιων

Σημαντική αύξηση στον ρυθμό ανακύκλωσης των δεξαμενόπλοιων προβλέπει η εταιρεία αναλύσεων Alphatanker για τα επόμενα δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα η Alphatanker παρατήρησε ότι κατά την διάρκεια του περασμένου έτους 74 δεξαμενόπλοια εστάλησαν προς ανακύκλωση. Στην τελευταία έκθεση της Alphatanker προβλέπεται ότι εντός του 2018 αναμένεται να σταλούν συνολικά προς ανακύκλωση 94 δεξαμενόπλοια, επισημαίνοντας ότι ήδη 16 δεξαμενόπλοια έχουν ήδη σταλεί προς ανακύκλωση τις τρεις πρώτες εβδομάδες του 2018.

Οι λόγοι του αυξανόμενου ρυθμού ανακύκλωσης των δεξαμενόπλοιων είναι τα χαμηλά επίπεδα των ναύλων στην συγκεκριμένη αγορά και οι διεθνείς περιβαλλοντικοί κανονισμοί.

Ιδιαίτερα οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί, όπως το όριο της περιεκτικότητας θείου στα ναυτιλιακά καύσιμα, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2020, θα ωθήσουν αρκετούς πλοιοκτήτες, σύμφωνα με την Alphatanker, να στείλουν προς ανακύκλωση δεξαμενόπλοια παλαιότερης ηλικίας προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τον στόλο τους και ο οποίος θα ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα.

Η Alphatanker επισημαίνει επιπρόσθετα ότι αρκετά μεγάλος αριθμός πλοιοκτητών θα ενεργήσει προληπτικά και θα στείλει προς ανακύκλωση δεξαμενόπλοια εντός του 2019, για να επωφεληθεί από τις υψηλότερες τιμές διάλυσης των πλοίων συγκριτικά με το 2020, χρονιά που οι αντίστοιχες τιμές θα βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα εξαιτίας της υπερπροσφοράς πλοίων προς ανακύκλωση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.