Αναστέλλει ένα μέρος των εργασιών της η Hyundai Heavy Industries

    127
    Αναστέλλει ένα μέρος των εργασιών της η Hyundai Heavy Industries

    Την αναστολή των εργασιών στο ναυπηγείο τους στο Ulsan ανακοίνωσαν τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries (HHI).

    Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατόπιν ενός εργατικού δυστυχήματος το οποίο συνέβη την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στο ναυπηγείο που διατηρεί η HHI στην πόλη Ulsan, οδηγώντας στον θάνατο έναν εργάτη. Ο θάνατος του εργάτη ήταν αποτέλεσμα των σοβαρών εγκαυμάτων που υπέστη κατά τη διάρκεια των εργασιών του.

    Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το Busan Regional Employment and Labor Office, το οποίο αποτελεί τμήμα του υπουργείου εργασίας της Νότιας Κορέας, έλαβε την απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας του ναυπηγείου προκειμένου να διεξαχθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι με στόχο την διασφάλιση των συνθηκών ασφαλείας για τους εργαζόμενους του ναυπηγείου, ούτως ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον ένα παρόμοιο τραγικό περιστατικό.

    Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, το Busan Regional Employment and Labor Office ανακοίνωσε ότι μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι ασφάλειας αναμένεται να επαναλειτουργήσει το ναυπηγείο της HHI στην πόλη Ulsan.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.