Αύξηση 6,4% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι του Πειραιά

Αύξηση 6,4% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι του Πειραιά

122
Αύξηση 6,4% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι του Πειραιά

Όπως προκύπτει από στοιχεία της COSCO Shipping Ports Limited, ο όγκος των εμπορευματοκιβωτίων που διακινήθηκε από τον λιμένα του Πειραιά το περασμένο έτος ανήλθε σε 3,691 εκατ. TEUs, αύξηση κατά 6,4% συγκριτικά με τον όγκο των διακινηθέντων εμπορευματοκιβωτίων τον Δεκέμβριο του 2016 (3,471 εκατ. TEUs).

Και σε παγκόσμιο επίπεδο ο όμιλος της COSCO κατέγραψε σημαντική αύξηση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, καθώς κατά τη διάρκεια του 2017 διακινήθηκαν από τους λιμένες που διαχειρίζεται ο όμιλος διεθνώς 87,31 εκατ. TEUs, αύξηση κατά 12,6% συγκριτικά με το 2016.

Αναφορικά με τον λιμένα του Πειραιά, στόχος αποτελεί το 2019 η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων να φτάσει τα 5 εκατ. TEUs.

Να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της ανάδειξης του Πειραιά ως  κόμβο του παγκόσμιου συστήματος μεταφορών παρουσιάστηκε πρόσφατα το «Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και Μελέτη Διαχείρισης (Master Plan) Λιμένα Πειραιά». Στόχος είναι ο σωστός προγραμματισμός της μελλοντικής εξέλιξης και ανάπτυξης του λιμένα με γνώμονα τα τεχνοοικονομικά στοιχεία που αφορούν κατά κύριο λόγο στις επενδύσεις που περιλαμβάνονται στο επενδυτικό πρόγραμμα. Ο χρονικός ορίζοντας αναφοράς καλύπτει την περίοδο 2016-2021 και αποσκοπεί στον σωστό σχεδιασμό των εγκαταστάσεων έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η δυναμικότητα εξυπηρέτησης και να ελαχιστοποιηθεί η απώλεια χώρου και χρησιμότητας.

Το 2016, σύμφωνα με την  Lloyd’s List ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς κατέλαβε την 38η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των εμπορικών λιμένων διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων. Στόχος του ΟΛΠ είναι το 2017 να βρίσκεται μέσα στα 30 μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου.

Φωτό: olp.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.