Ένα έργο που αλλάζει τα δεδομένα στις μεταφορές

Ένα έργο που αλλάζει τα δεδομένα στις μεταφορές

1036
Ένα έργο που αλλάζει τα δεδομένα στις μεταφορές

Μία καινοτόμα ιδέα έρχεται από τον επικεφαλής των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, Vladimir Yakunin, αναφορικά με την πιθανή «σύνδεση» Λονδίνου και Νέας Υόρκης μέσω Μόσχας.

Συγκεκριμένα το σχέδιο αφορά την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση Ευρώπης και Αμερικής μέσω Ρωσίας, η οποία θα ξεκινάει από το Λονδίνο και μέσω Μόσχας και ευρωπαϊκών πρωτευουσών, όπως το Βερολίνο, θα διέρχεται από την Ασία για να καταλήξει στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη.

Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος, εφόσον κατασκευαστεί, εκτιμάται ότι θα καλύπτει απόσταση 20.777 χλμ. από το Λονδίνο έως και τη Νέα Υόρκη.

Μέρος του σχεδίου αυτού, σύμφωνα με τον κ. Yakunin είναι και η δημιουργία αγωγών μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου για τις απευθείας εξαγωγές ρωσικών πετρελαϊκών και ενεργειακών προϊόντων προς τις υπόλοιπες χώρες.

Το συγκεκριμένο σχέδιο εφόσον υλοποιηθεί θα συμβάλλει καταλυτικά στη διαμόρφωση ενός παγκόσμιου οδικού και σιδηροδρομικού χάρτη, φέρνοντας πιο κοντά το Λονδίνο με τη Νέα Υόρκη.

Η υλοποίηση του έργου, το οποίο φέρει την ονομασία Trans-Eurasian Belt Development (TEPR), αποτελεί για πολλούς ένα φανταστικό σενάριο, καθώς υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες και επιπλέον το κόστος κατασκευής του είναι τεράστιο. Το TEPR εκτιμάται ότι θα κοστίσει τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης ένα μέρος της χρηματοδότησης του έργου φαίνεται πως θα αναλάβει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Φωτό: youtube.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.