Το μεγαλύτερο έλλειμμα των τελευταίων έξι ετών καταγράφει το εμπορικό ισοζύγιο των...

Το μεγαλύτερο έλλειμμα των τελευταίων έξι ετών καταγράφει το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ

93
Το μεγαλύτερο έλλειμμα των τελευταίων έξι ετών καταγράφει το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ

Ολοένα και περισσότερο διευρύνεται το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου της χώρας, καθώς οι εισαγωγές της χώρας αυξάνονται με ταχύ ρυθμό, συγκριτικά με τις εξαγωγές της.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Νοέμβριο το εμπορικό έλλειμμα της χώρας ανήλθε σε $50,5 δις, αντιπροσωπεύοντας αύξηση της τάξης του 3,2% σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο. Το εμπορικό έλλειμμα του περασμένου Νοεμβρίου αποτελεί το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ από τον Ιανουάριο του 2012.

Αναφορικά με τον περασμένο Νοέμβριο, η αξία των εξαγωγών των ΗΠΑ αυξήθηκε σε $200,2 δις, αύξηση κατά $4,4 δις σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2017. Ωστόσο, η αξία των εισαγωγών της χώρας για την ίδια περίοδο σημείωσε μεγαλύτερη αύξηση από την αξία των εξαγωγών της, αγγίζοντας τα $250,7 δις, αύξηση κατά $6 δις σε σχέση με τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν ότι η διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος ενδεχομένως θα έχει αρνητική επίδραση στην οικονομία της χώρας το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Tραμπ, θεωρεί ότι οι προσπάθειες για μείωση του εμπορικού ελλείμματος της χώρας, σε συνδυασμό με τις φορολογικές περικοπές που σχεδιάζει η αμερικανική κυβέρνηση, μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση της οικονομίας κατά 3% ετησίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.