Καλά νέα για τα γερμανικά ναυπηγεία

Καλά νέα για τα γερμανικά ναυπηγεία

82
Καλά νέα για τα γερμανικά ναυπηγεία

Στα τέλη του Δεκεμβρίου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε την επέκταση έως τα τέλη του 2019 του χρηματοδοτικού προγράμματος ενίσχυσης της γερμανικής ναυπηγικής βιομηχανίας, που φέρει τον τίτλο: «Η καινοτόμος ναυπηγική βιομηχανία διασφαλίζει ανταγωνιστικές θέσεις εργασίας».

Η δημιουργία κινήτρων για αυξημένη καινοτομία στην γερμανική ναυπηγική βιομηχανία αποτελεί μέρος της στρατηγικής υψηλής τεχνολογίας, που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ.

Στόχος είναι η ναυπηγική βιομηχανία της χώρας μέσω επένδυσης στην καινοτομία να διατηρήσει αλλά και να διευρύνει την θέση της στην παγκόσμια ναυπηγική αγορά εστιάζοντας στη ναυπήγηση πλοίων ειδικού σκοπού αλλά και υπεράκτιων κατασκευών.

Η γερμανική Ένωση Ναυπηγικής και Ναυτιλιακής Τεχνολογίας θεωρεί ότι αυτή η ακολουθούμενη πολιτική είναι αυτή που θα εξασφαλίσει, παράλληλα, δεκάδες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, κάτι που θα επιτρέψει την διατήρηση της ναυπηγικής βιομηχανίας της Γερμανίας να συνεχίζει και στο μέλλον να εφαρμόζει καινοτόμες ναυπηγικές λύσεις.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/LUKAS SCHULZE

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.