Ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε η επιβατική κίνηση της AEGEAN το 2017

Ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε η επιβατική κίνηση της AEGEAN το 2017

99
Ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε η επιβατική κίνηση της AEGEAN το 2017

Αύξηση 6% σημείωσε η επιβατική κίνηση της AEGEAN και της Olympic Air το 2017, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της τους 13 εκατομμύρια επιβάτες. Συγκεκριμένα, στο σύνολο του έτους καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ, καθώς μεταφέρθηκαν 13,2 εκ. επιβάτες,  750 χιλιάδες περισσότεροι από το προηγούμενο έτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση της κίνησης προέρχεται εξολοκλήρου από τη βελτιωμένη αξιοποίηση του δικτύου, δεδομένου ότι ο αριθμός των πτήσεων που εκτελέστηκαν το 2017, δεν ήταν αυξημένος σε σχέση με το 2016.

Στο δίκτυο εξωτερικού, που συνεχίζει να αποτελεί τον κύριο μοχλό ανάπτυξης, η συνολική κίνηση ανήλθε σε 7,3 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 9%. Ανοδική πορεία παρουσίασε όμως και η κίνηση εσωτερικού, παρά τον αυξημένο αριθμό ανταγωνιστών, με  5,9 εκ. επιβάτες από 5,7 εκ. το 2016, αποτέλεσμα των ελκυστικών και τακτικών προσφορών ναύλων, που οδήγησαν σε υψηλότερες πληρότητες.

Η ενίσχυση του δικτύου της Αθήνας, αποτέλεσε το κύριο πεδίο επένδυσης για ακόμη μια χρονιά. Συγκεκριμένα, η επιβατική κίνηση εξωτερικού αυξήθηκε κατά 15%, ενώ το σύνολο της κίνησης από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών παρουσίασε αύξηση 9% με την AEGEAN να ξεπερνά για πρώτη φορά τους 10 εκ. επιβάτες, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην κίνηση του αεροδρομίου και της Αθήνας.

Το 2017 η AEGEAN πέτυχε ιστορικά υψηλούς συντελεστές πληρότητας, απόρροια της επιτυχημένης εμπορικής πολιτικής και διαχείρισης του δικτύου της. Συγκεκριμένα, ο συντελεστής πληρότητας στο σύνολο του δικτύου εσωτερικού και εξωτερικού ανήλθε σε 83% από 77% το προηγούμενο έτος.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, δήλωσε: «Το 2017 έκλεισε με θετικές επιδόσεις, πετυχαίνοντας τους βασικούς ποσοτικούς αλλά και ποιοτικούς στόχους που είχαμε θέσει για τη χρονιά. Αξιοποιήσαμε αποτελεσματικότερα το στόλο μας, πετυχαίνοντας ιστορικά υψηλές πληρότητες.  Ενισχύσαμε τη θέση μας στο βασικό μας κόμβο της Αθήνας, συμβάλλοντας για άλλη μια φορά στην ανάπτυξη της. Ταυτόχρονα, συνεχίσαμε την προβολή προϊόντων και προορισμών στις πτήσεις μας. Ξεκινάμε το 2018 προγραμματίζοντας 18 νέους προορισμούς και συνολικά 700 χιλ. επιπλέον θέσεις. Η καλύτερη αξιοποίηση των μηνών του χειμώνα είναι ο κοινός στόχος, στον οποίο φορείς, αεροδρόμια και πολιτεία οφείλουμε να επενδύσουμε με τις κατάλληλες πολιτικές και προϊόντα για να δώσουμε στέρεα βάση στις απαραίτητες επενδύσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.