Σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης η EasyJet

Σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης η EasyJet

536
Σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης η EasyJet

Το 2017 έκλεισε με θετικό πρόσημο για την χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία EasyJet, με την τελευταία να βλέπει αύξηση των επιβατών της κατά σχεδόν 10%, έχοντας μεταφέρει συνολικά 81,6 εκατομμμύρια άτομα (74,5 εκατ. το 2016).

Για να καλύψει την αύξηση της επιβατικής της κίνησης η EasyJet ανακοίνωσε ότι μέχρι την ερχόμενη άνοιξη θα έχει εντάξει επιπλέον 20 αεροσκάφη στον στόλο της, ο οποίος θα φτάσει να αριθμεί τα συνολικά 300 αεροσκάφη. Σχεδόν ο μισός στόλος της EasyJet αποτελείται από αεροσκάφη της οικογένειας Airbus A320, ενώ μέσα στο έτος και συγκεκριμένα από τον προσεχή Ιούλιο θα αρχίσουν και οι παραδόσεις των νέων A321neo, που έχει παραγγείλει η εταιρεία.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, έως το τέλος του έτους ο προγραμματισμός προβλέπει την παράδοση συνολικά 28 αεροσκαφών Α321neo, τα οποία θα βοηθήσουν στην υλοποίηση του στόχου της τόσο για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα όσο και ελάττωση του θορύβου.

Η εταιρεία εκτιμά ότι με την ένταξη στον στόλο της των 28 αεροσκαφών Α321neo και την απόσυρση αντίστοιχου αριθμού παλαιότερης τεχνολογίας αεροσκαφών, πιο κοστοβόρων και ενεργοβόρων, θα επιτύχει μέχρι το τέλος του έτους μείωση των εκπομπών CO2 κατά 15% και μείωση των επιπέδων θορύβου κατά 50% σε σύγκριση με τα αεροσκάφη.

Στόχος, τέλος, της EasyJet είναι σε συνεργασία με την βρετανική εταιρεία Wright Electric να αναπτυχθεί ένα ηλεκτροκίνητο εμπορικό αεροσκάφος και αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη πτήση ενός υβριδικού εννέα θέσεων αεροσκάφους εντός των επόμενων 12 μηνών.

Φωτό: easyjet.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.