Με το “δεξί” μπαίνει το 2018 για την Airbus

Με το “δεξί” μπαίνει το 2018 για την Airbus

168
Με το “δεξί” μπαίνει το 2018 για την Airbus

Ο Δεκέμβριος αποδεικνύεται ένας πολύ καλός μήνας για τον ευρωπαϊκό κατασκευαστή αεροσκαφών Airbus, ο οποίος βλέπει όχι μόνο την οριστικοποίηση παραγγελιών που έχουν ήδη δοθεί αλλά και την λήψη νέων.

Συγκεκριμένα η Qatar Airways στο πλαίσιο της επέκτασης του αεροπορικού της έργου αποφάσισε να οριστικοποιήσει προγενέστερη συμφωνία της με την Airbus για προμήθεια 50 αεροσκαφών Α321neo ACF (Airbus Cabin Flex configuration). Η αξία της συμφωνίας αγγίζει τα $6,35 δις.

Όμως, και η αμερικανική Delta Air Lines επέλεξε την Airbus για να ανανεώσει τον στόλο της. Συγκεκριμένα, η Delta προχώρησε στην παραγγελία συνολικά 100 αεροσκαφών της οικογένειας Α321neo ACF (Airbus Cabin Flex configuration), με στόχο να βελτιώσει την ταξιωτική εμπειρία των επιβατών της.

Ψήφο εμπιστοσύνης στα αεροσκάφη της οικογένειας Airbus A320 έδωσε λίγο πριν τα Χριστούγεννα και η τουρκική, χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Pegasus Airlines. Συγκεκριμένα η τελευταία προχώρησε σε παραγγελία συνολικά 25 αεροσκαφών A321neo ACF (Airbus Cabin Flex configuration). Με αυτήν την νέα παραγγελία οι συνολικές παραγγελίες της Pegasus από την Airbus φτάνουν τα 100 αεροσκάφη (57 A320neo, 18 A321neo και 25 A321neo ACF).

Σε οριστικοποίηση της παραγγελίας 50 αεροσκαφών της οικογένειας Α320 προχώρησε και ο όμιλος Viva Air. Τα αεροσκάφη θα αξιοποιηθούν προς ανανέωση του στόλου των χαμηλού κόστους αεροπορικών εταιρειών του ομίλου: VivaColombia και Viva Air Peru.

Τέλος, οριστικοποιήθηκε και η παραγγελία της Indigo Partners LLC, μίας αμερικανικής εταιρείας ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων με έδρα την Αριζόνα (Phoenix), για την αγορά συνολικά 430 αεροσκαφών της οικογένειας Α320neo. Πρόκειται για 273 αεροσκάφη μονού διαδρόμου Α320neo και 157 αεροσκάφη μονού διαδρόμου Α321neo. Μία συμφωνία που αγγίζει τα $50 δις.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.