Έτος αλλαγών το 2017 για την Dryships

Έτος αλλαγών το 2017 για την Dryships

318
Έτος αλλαγών το 2017 για την Dryships

Δύο δάνεια ύψους $125 εκατ. ανακοίνωσε πως εξασφάλισε η Dryships, διάρκειας πέντε και έξι ετών, αντίστοιχα. Τα δάνεια θα έχουν επιτόκιο LIBOR, πλέον επιπρόσθετου περιθωρίου. Οι δανειακές διευκολύνσεις της εταιρείας εξασφαλίστηκαν με περιουσιακά στοιχεία της Dryships.

Την ίδια ώρα η εταιρεία προχώρησε σε πώληση του πλοίου της Ecola, κατηγορίας Panamax, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2001. Η αξία της πώλησης ανήλθε σε $8,5 εκατ., ενώ του όνομα του αγοραστή δεν έχει γνωστοποιηθεί προς το παρόν.

Ο Πρόεδρος και CEO της εταιρείας, κ. Γεώργιος Οικονόμου, δήλωσε ότι το 2017 αποτέλεσε ένα έτος αλλαγών για την Dryships, προσθέτοντας ότι η εταιρεία παραμένει πιστή στο επιχειρηματικό της πλάνο με την υποστήριξη των δανειστών της.

Η Dryships διαθέτει στόλο από 35 πλοία, εκ των οποίων 12 Panamax dry bulk, 4 Newcastlemax dry bulk, 5 Kamsarmax, 1 VLCC, 2 Aframaxes, 1 Suezmax, 3 VLGCs, 6 offshore support vessels, ενώ τον Ιανουάριο του 2018 αναμένει να παραλάβει ένα ακόμη VLGC.

Φωτό: dryships.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.