Αμερικανική απόβαση στην Κούβα με… κρουαζιερόπλοια

Αμερικανική απόβαση στην Κούβα με… κρουαζιερόπλοια

141
Αμερικανική απόβαση στην Κούβα με… κρουαζιερόπλοια

Παρά τις «ταραχώδεις» διμερείς σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας, νέες κρουαζιέρες από αμερικανικές εταιρείες διοργανώνονται με στόχο να προωθήσουν την Κούβα ως έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς της Καραϊβικής.

Ένα από τα πρόσφατα παραδείγματα αποτέλεσε το κρουαζιερόπλοιο «Veendam» της Holland America Line, θυγατρικής εταιρείας της Carnival, το οποίο προσέγγισε πρόσφατα την Κούβα, μεταφέροντας πάνω από 1.600 επιβάτες.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας, κ. Orlando Ashford, ανέφερε ότι οι θάλασσες ενώνουν τις ΗΠΑ με την Κούβα και τους πολίτες των δύο χωρών και ότι η Holland America Line και η μητρική της εταιρεία, Carnival, θα συνεχίζουν να προωθούν την Κούβα ως έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς κρουαζιέρας παγκοσμίως. Ο ίδιος τόνισε ότι μετά από 37 ολόκληρα χρόνια η Carnival «επιστρέφει» και πάλι στην Κούβα, ένα μέρος ιδιαίτερα φιλόξενο για τους επιβάτες κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από τις αρχές του Ιανουαρίου του 2017 έως και τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου 579.288 Αμερικανοί επισκέφθηκαν την Κούβα, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 248,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Ωστόσο, παρατηρήθηκε σημαντική πτώση στον αριθμό αυτόν τις προηγούμενες εβδομάδες λόγω της απαγόρευσης που τέθηκε από τις ΗΠΑ και το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας το οποίο συμβούλευε τους Αμερικανούς πολίτες να μην επισκεφθούν το νησί.

Ωστόσο η κυβέρνηση της Κούβας σχεδιάζει να εφαρμόσει ένα ευρύ πρόγραμμα ανάπτυξης των λιμενικών υποδομών της χώρας με στόχο την αύξηση του τουρισμού της από την κρουαζιέρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.