Το λιμάνι της Σαγκάης περνάει στην ψηφιακή εποχή

Το λιμάνι της Σαγκάης περνάει στην ψηφιακή εποχή

537
Το λιμάνι της Σαγκάης περνάει στην ψηφιακή εποχή

H Shanghai International Port Group (SIPG) ανακοίνωσε την υλοποιήση ενός νέου στρατηγικού σχεδίου για την καλύτερη δυνατή χρήση του διαδικτύου και των τεχνολογιών αυτοματισμού, προκειμένου να εδραιώσει τη πρωτοκαθεδρία της στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, ως ο μεγαλύτερος εμπορικός λιμένας στον κόσμο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της SIPG, στόχος είναι η δημιουργία «έξυπνων, πράσινων, υψηλής τεχνολογίας και βιώσιμων τερματικών σταθμών διαχείρισης φορτίων», μέχρι το 2020.

Σημειώνεται πως η SIPG έχει ήδη δημιουργήσει 7 θέσεις ελλιμενισμού (berths) στο λιμάνι Yangshan, συνολικού κόστους $15,1 δις. Η συγκεκριμένη επένδυση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των λιμενικών υποδομών της SIPG, προκειμένου να ανταποκρίνονται στη νέα, ψηφιακή εποχή.

Η συγκεκριμένη προβλήτα, μήκους 2.350 μέτρων, διαθέτει 130 αυτόνομα οχήματα για την ενδολιμενική μεταφορά των εμπορευμάτων, ενώ οι νέες τεχνολογίες θα της προσφέρουν τη δυνατότητα ανάλυσης των big data, διευκολύνοντας τη χρήση του διαδικτύου και του internet of things, μειώνοντας τo περιβαλλοντικό αντίκτυπο της λιμενικής δραστηριότητας.

Σημειώνεται πως η Σαγκάη αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, με τη συνολική διακίνηση για το 2016 να αγγίζει τα 37,1 εκ. TEUs.

Φωτο: Shanghai International Port Group

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.