Σε ενίσχυση των εισαγωγών της στοχεύει η Κίνα

Σε ενίσχυση των εισαγωγών της στοχεύει η Κίνα

112
Σε ενίσχυση των εισαγωγών της στοχεύει η Κίνα

Η Κίνα δεσμεύθηκε να ενισχύσει τις εισαγωγές και να μειώσει τους δασμούς για την εισαγωγή συγκεκριμένων προϊόντων, με σκοπό να προωθήσει τη νέα στρατηγική της , που αποσκοπεί στην εξισορρόπηση του εμπορικού της ισοζυγίου (promote balanced trade).

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης στρατηγικής εντάσσεται, μεταξύ άλλων, η πιλοτική επέκταση της ζώνης ελευθέρου εμπορίου σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, καθώς και η παροχή της απαραίτητης πληροφόρησης και καθοδήγησης των ξένων επενδυτών ώστε να επιτύχουν αποδοτικές επενδύσεις στη χώρα.

Αυτοί οι στόχοι διατυπώθηκαν στην επίσημη ανακοίνωση, που εκδόθηκε μετά το πέρας των εργασιών του Central Economic Work Conference. Σημειώνεται πως το Central Economic Work Conference αποτελεί το ετήσιο συνέδριο της Κίνας, το οποίο εξετάζει τα οικονομικά αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς, ενώ διαμορφώνει και παρουσιάζει την οικονομική στρατηγική που θα ακολουθήσει ο κινεζικός δράκος κατά το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, στο πλαίσιο του συνεδρίου συμφωνήθηκε η απλούστευση του νομικού πλαισίου αλλά και των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα, ενισχύοντας την πεποίθηση πως η Κίνα οδεύει προς την υλοποίηση ενός νέου στρατηγικού σχεδιασμού που θέτει στο επίκεντρό του την επίτευξη μίας υψηλού ποιοτικού επιπέδου και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

Να σημειωθεί, πως κατά το πρώτο 9μηνο του 2017 το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε κατά 6,9%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της κυβέρνησης κατά ποσοστό 0,4%.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.