Προσάραξη φορτηγού πλοίου στη Μύκονο

Προσάραξη φορτηγού πλοίου στη Μύκονο

296
Προσάραξη φορτηγού πλοίου στη Μύκονο

Το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την προσάραξη του φορτηγού πλοίου “LITTLE SEYMA”, ξένης σημαίας, ανατολικά της Μυκόνου. Στο φορτηγό πλοίο, το οποίο προσάραξε την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου με 12 αλλοδαπούς μέλη πλήρωμα βρίσκεται ήδη αντιρρυπαντικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, καθώς και 2 ρυμουλκά, τα οποία προέβησαν στην πόντιση πλωτών φραγμάτων πέριξ του ναυαγίου.

Το αεροσκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο μετέβη στην περιοχή εντόπισε λωρίδα ελαφριάς ιριδίζουσας ρύπανσης στις βορειοανατολικές ακτές του Τραγονησίου κατά προσέγγιση, μήκους περίπου 200 μ. και πλάτους περίπου 5 μ.

Σημειώνεται πως πέριξ του ναυαγίου δεν εντοπίστηκε θαλάσσια ρύπανση.

Παράλληλα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, διενέργησαν ελέγχους επί του πλοίου και στην περιοχή του ναυαγίου.

Από την ανάδοχη εταιρία απορρύπανσης έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες με ιδιώτες δύτες, για την απάντληση των καυσίμων του πλοίου.

Φωτο: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.