Αλλάζουν τα δεδομένα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Αλλάζουν τα δεδομένα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

276
Αλλάζουν τα δεδομένα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους αναμένεται να ξεκινήσει η Rail Cargo Logistics Goldair τα πρώτα δρομολόγια εμπορευματικών μεταφορών μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών των Βαλκανίων και της κεντρικής Ευρώπης. Τον περασμένο Οκτώβριο η εταιρεία Rail Cargo Logistics Goldair, η οποία αποτελεί μια κοινοπραξία του ομίλου Goldair και της κρατικής αυστριακής εταιρείας σιδηροδρόμων Rail Cargo Logistics Austria, είχε υπογράψει σύμβαση με τον ΟΣΕ για την κυκλοφορία των εμπορευματικών της τρένων στο δίκτυό του. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσα από τη σύμβαση αυτή ξεκίνησε και επίσημα η απελευθέρωση της αγοράς των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα συνεισφέροντας στην ανάδειξη της χώρας σε διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο.

Η Rail Gargo Logistics Goldair αποτελεί την πρώτη ιδιωτική εταιρεία που έχει αδειοδοτηθεί από την ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων) και έχει υπογράψει σύμβαση με τον ΟΣΕ για να κινείται στις ράγες του ελληνικού σιδηροδρόμου με δικά της μέσα.

Ωστόσο, η Rail Gargo Logistics Goldair την παρούσα περίοδο αντιμετωπίζει κάποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες ως προς την υλοποίηση των σχεδίων της. Η εταιρεία, μεταξύ άλλων, βρίσκεται σε αναμονή προς έγκριση από το υπουργείο Μεταφορών της χώρας για την πρόσληψη μηχανοδηγών με στόχο να ξεκινήσει το 2018 τις δικές της εμπορευματικές μεταφορές.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.