Τα 40 χρόνια λειτουργίας της κλείνει η Τεχνική Προστασία Περιβάλλοντος

Τα 40 χρόνια λειτουργίας της κλείνει η Τεχνική Προστασία Περιβάλλοντος

172
Τα 40 χρόνια λειτουργίας της κλείνει η Τεχνική Προστασία Περιβάλλοντος

Τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της κλείνει φέτος η εταιρεία Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος (ΤΠΠ), η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών και εξοπλισμού προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Η οικογένεια Πολυχρονοπούλου μαζί με τους συνεργάτες της, αλλά και πάνω από 800 εκπροσώπους της ελληνικής και της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας  και βιομηχανίας γιόρτασαν, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η λαμπερή αυτή βραδιά διοργανώθηκε από τις εταιρίες Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος, ERMA FIRST και Polyeco με αφορμή την 40η επέτειο από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ΤΠΠ καθώς και την Πιστοποίηση Τύπου από την Αμερικανική Ακτοφυλακή που έλαβε το σύστημα της ERMA FIRST για τη διαχείριση του θαλασσίου έρματος.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς έγινε μια σύντομη αναδρομή στα πρώτα βήματα του ομίλου, στην αναπτυξιακή πορεία που ακολούθησε, στις νέες εταιρείες που αναδύθηκαν σταδιακά, καθώς και στα σχέδια για την επόμενη ημέρα. Σχέδια που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν επιπλέον επενδύσεις σε νέα έργα όπως η παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων, η δημιουργία ενός χώρου υγειονομικής ταφής επικίνδυνων αποβλήτων κ.ά., πάντα σύμφωνα με τις αυστηρότερες προϋποθέσεις που θέτουν οι διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες και το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας.

Με γνώμονα πάντα την εγρήγορση στην οποία βρίσκονται οι εταιρίες του Ομίλου για τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων, ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στην επιτυχημένη πορεία της Polyeco και στο εξωτερικό, η οποία έχοντας να αντιμετωπίσει τις προκαταλήψεις των ξένων εταιρειών για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, καταφέρνει να είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της εξωτερικής πολιτικής στα θέματα διαχείρισης αποβλήτων.

Φυσικά αναφορά έγινε και στο Polyeco Contemporary Art Initiative, την πρωτοβουλία των εταιρειών του Ομίλου, που έχει στόχο να εκπαιδεύσει, μέσω της σύγχρονης τέχνης, τις νεότερες και μελλοντικές γενεές στον ευαίσθητο τομέα των επικίνδυνων αποβλήτων, αλλά και να συμβάλλει στην περιβαλλοντική αφύπνιση της κοινωνίας. Αυτή η πρωτότυπη σε παγκόσμιο επίπεδο δράση μιας Ελληνικής εταιρικής οντότητας έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της  διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας και ανοίγει νέους ορίζοντες στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Τέλος, τονίστηκε η επενδυτική πολιτική της εταιρίας ERMA FIRST, της μοναδικής ελληνικής εταιρείας που κατασκευάζει σύστημα επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος, το 6o σύστημα παγκοσμίως το οποίο έχει λάβει Πιστοποίηση Τύπου από την Αμερικανική Ακτοφυλακή. Υπογραμμίστηκε επίσης η πρόθεση για επένδυση στη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου σταθμών τεχνικής υποστήριξης, αποποιούμενοι τις τακτικές που χαρακτήριζαν την Ελληνική Ναυπηγική βιομηχανία στο παρελθόν και δουλεύοντας σε παγκόσμιο επίπεδο με παγκόσμια πρότυπα και παραδείγματα. Μέσα από το παγκόσμιο αυτό δίκτυο το κάθε πλοίο εξοπλισμένο με προϊόντα της ERMA FIRST θα μπορεί να λάβει υποστήριξη και ανταλλακτικά όπου και να βρίσκεται ότι ώρα τα χρειαστεί. Επίσης, στα μελλοντικά της σχέδια η εταιρία συμπεριλαμβάνει την χρήση σύγχρονων δορυφορικών τεχνολογιών, μέσω των οποίων με το πάτημα ενός κουμπιού θα ελέγχεται η κατάσταση λειτουργίας ενός συστήματος εξ αποστάσεως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.