Εντείνεται η μάχη μείωσης των εκπομπών CO2

Εντείνεται η μάχη μείωσης των εκπομπών CO2

79
Εντείνεται η μάχη μείωσης των εκπομπών CO2

Η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Hapag-Lloyd και η Kühne + Nagel, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, με έδρα την Ελβετία, που παρέχει, μεταξύ άλλων, ολοκληρωμένες υπηρεσίες θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευμάτων, ανακοίνωσαν την δέσμευσή τους να μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στις κοινές τους δραστηριότητες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Με βάση το σύμφωνο που συνήψαν προ ολίγων ημερών οι δύο εταιρείες ο στόχος που τίθεται είναι η μείωση κατά 17% έως το 2020, σε σχέση με το 2017, των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ανά εμπορευματοκιβώτιο που διακινείται από το στόλο των πλοίων της Hapag-Lloyd.

Να σημειωθεί ότι η Hapag-Lloyd μετά την προ ολίγων ημερών ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης με την UASC έχει πλέον αναδειχθεί ως η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

Στο έγγραφο της συμφωνίας που υπέγραψαν τα δύο μέρη δηλώνεται ότι οι δύο εταιρείες «θέλουν να επωφεληθούν από αυτή τη μοναδική ευκαιρία για να επηρεάσουν συνολικά τον τομέα των logistics» και να δώσουν το παράδειγμα για το τι πρέπει να γίνει στον «αγώνα» μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τη ναυτιλία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/EPA/Hapag-Lloyd

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.