«Βασική Υποστήριξη Ζωής» από την SQLearn και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

  76
  «Βασική Υποστήριξη Ζωής» από την SQLearn και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

  Μια αποκλειστική συνεργασία της SQLearn με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό δίνει πλέον τη
  δυνατότητα στον καθένα να μάθει έγκυρα και αποτελεσματικά, όποτε και από όπου
  θέλει, πώς να δίνει τις βασικές Α’ Βοήθειες σε θέματα που σχετίζονται με τη «Βασική
  Υποστήριξη Ζωής».

  Αυτό μπορεί να συμβεί μέσω e-learning, και συγκεκριμένα μέσα από την παρακολούθηση ηλεκτρονικών μαθημάτων που αναπτύσσει η SQLearn και την απόκτηση του σχετικού πιστοποιητικού, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που εγκαινιάστηκε πρόσφατα.

  Χάρη σε αυτήν, ο καθένας μπορεί πλέον να εκπαιδευτεί στην παροχή Α’ Βοηθειών και στην αντιμετώπιση βασικών καταστάσεων ανάγκης που σχετίζονται με την υγεία, μέσα από τα ψηφιακά μαθήματα που δημιουργεί η SQLearn και πιστοποιεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, και τα οποία είναι δοκιμασμένα σε μια κοινή πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, που επίσης αναπτύσσει η SQLearn (www.redcross-elearning.gr).

  Στα μαθήματα της SQLearn για τη Βασική Υποστήριξη Ζωής μπορεί κανείς να εντοπίσει πολλά από τα καινοτόμα στοιχεία (διαδραστικότητα, συμμετοχή του εκπαιδευόμενου μέσα από την επιλογή κατάλληλων απαντήσεων/ενεργειών σε συγκεκριμένα περιστατικά, αυτοαξιολόγηση κ.ά.) που χαρακτηρίζουν τις υπηρεσίες e-learning που παρέχει η εταιρεία.

  Όπως μάλιστα αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της SQLearn κ. Σπύρος Γκούμας: «Χάρη σε αυτήν την αποκλειστική συνεργασία της με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, η SQLearn έχει και πάλι τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τη μοναδική τεχνογνωσία και εμπειρία σε τομείς εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning), για να φέρει αυτήν την φορά κοντά στο κοινό τη μάθηση σε ένα χρήσιμο αντικείμενο που μας αφορά όλους: την παροχή Α’ Βοηθειών και την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, που συμβαίνουν όμως συχνά στην καθημερινότητά μας. Αυτό γίνεται εφικτό μέσα από την χρήση συγκεκριμένων τεχνολογικών μεθόδων που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόληψη των πληροφοριών με έναν τρόπο πιο ευχάριστο, αλλά και πιο αποτελεσματικό. Μέσα από το e-learning στην ουσία, η εκπαιδευτική πράξη καθίσταται μια διαδικασία που δεν περιορίζεται στο χώρο (παρουσία σε συγκεκριμένο σημείο) ή στο χρόνο (συγκεκριμένη ώρα παρακολούθησης), αλλά προσαρμόζεται στις διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες του εκπαιδευόμενου.»

  Αντίστοιχα από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr.
  Αντώνιος Αυγερινός, επισημαίνει: «Οι Α’ Βοήθειες είναι πράξη ανθρωπισμού. Πρέπει
  είναι προσβάσιμες σε κάθε χώρο με κάθε ευκαιρία. Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα
  παρέχουν στοχευμένη εκπαίδευση στο πως παρέχονται οι Α’ Βοήθειες. Η παροχή ποιοτικών
  Α’ Βοηθειών σώζει ζωές. Η πρωτοπόρα εφαρμογή εκμάθησης Α’ Βοηθειών e-learning από τον Ε.Ε.Σ. και την SQLearn αποδεικνύει το σύγχρονο καινοτόμο σημερινό “αποτύπωμα” του Ε.Ε.Σ. Επίσης, θα πρέπει να τονισθεί η σπουδαιότητα των Α’ Βοηθειών στην καθημερινότητα. Όλοι έχουμε τη δυνατότητα να εκπαιδευτούμε και να δώσουμε Α’ Βοήθειες.»

  Τα ηλεκτρονικά μαθήματα του προγράμματος e- learning «Βασική Υποστήριξη Ζωής» περιλαμβάνουν τις ενότητες «Βασική Υποστήριξη Ζωής σε Ενήλικες», «Βασική Υποστήριξη Ζωής σε Παιδιατρικούς Ασθενείς», «Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή» και «Αντιμετώπιση πνιγμόνης», ενώ σχεδιάζεται ήδη το επόμενο πρόγραμμα με τίτλο «Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης».

  Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες μεμονωμένα, αλλά και σε κάθε εταιρεία ή οργανισμό που απασχολεί ανθρώπινο δυναμικό, ανεξαρτήτως τομέα, καθώς τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης είναι πολυάριθμα στην καθημερινότητά μας.

  Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στην Ευρώπη καταγράφονται περίπου 100 εκατ. περιστατικά έκτακτης ανάγκης ετησίως για τα οποία χρειάζεται άμεσα η παροχή Α’ Βοηθειών.

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.