Αύξηση των κινεζικών εξορύξεων πετρελαίου και φυσικού αερίου

Αύξηση των κινεζικών εξορύξεων πετρελαίου και φυσικού αερίου

74
Αύξηση των κινεζικών εξορύξεων πετρελαίου και φυσικού αερίου

Η Κίνα πρόκειται να επιταχύνει τα σχέδια για αύξηση των εξορύξεων πετρελαίου και φυσικού αερίου αλλά και να προωθήσει την ανάπτυξη των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, προκειμένου να μειώσει δραστικά την εξάρτησή της από τις εισαγωγές πρώτων υλών ενέργειας, σύμφωνα με δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua.

Σύμφωνα με έρευνα που παρήγγειλε το κινεζικό Υπουργείο Πόρων, το 2035 οι εισαγωγές πετρελαίου θα καλύπτουν το 70% της κινεζικής ζήτησης, ενώ το 30% θα προέρχεται από την εγχώρια παραγωγή. Αντίστοιχα, για το φυσικό αέριο το ποσοστό προβλέπεται να ανέλθει σε 50%.

Το πετρέλαιο θα αποτελεί την νούμερο ένα πηγή ενέργειας για την κινεζική οικονομία καλύπτοντας 32-35% έως και το 2050, ενώ η αχανής ασιατική χώρα προσβλέπει σε αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου σε 200 εκατ. τόνους το 2020 και σε 360 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, προκειμένου να καλύψει επαρκώς τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη, μέσω της κατασκευής ενός ευρέος δικτύου αγωγών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.