Ναυπηγήσεις περισσότερων δεξαμενόπλοιων φιλικών προς το περιβάλλον

Ναυπηγήσεις περισσότερων δεξαμενόπλοιων φιλικών προς το περιβάλλον

211
Ναυπηγήσεις περισσότερων δεξαμενόπλοιων φιλικών προς το περιβάλλον

Η Teekay Offshore, θυγατρική εταιρεία της Teekay Corp., ανακοίνωσε την παραγγελία δύο DP2 shuttle tankers από τα ναυπηγεία της Samsung Heavy Industries (SHI).

Τον περασμένο Αύγουστο η εταιρεία είχε προχωρήσει σε παραγγελία άλλων δύο tankers, ίδιας κατηγορίας με τα παραπάνω, με την προοπτική ναυπήγησης δύο επιπλέον στο μέλλον, όπως και έγινε.

Τα δύο νεοναυπηγηθέντα πλοία, κατηγορίας Suezmax, θα καταναλώνουν ως καύσιμο υγροποιημένο φυσικό αέριο προκειμένου να είναι ενεργειακά πιο αποδοτικά και θα διαθέτουν υψηλή τεχνολογία πρόωσης για τη μείωση των αέριων ρύπων τους.

Η αξία της ναυπήγησης των δύο πλοίων εκτιμάται περίπου σε $265 εκατ.

Τα νέα πλοία πρόκειται να παραδοθούν στην Teekay Offshore το 2020 και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη Βόρεια Θάλασσα, σε συνεργασία με την Statoil.

Όπως δήλωσε ο κ. Ingvild Sæther, Πρόεδρος και CEO της Teekay Offshore Group, η ναυπήγηση των τεσσάρων νέων πλοίων αποτελεί ορόσημο για την εταιρεία καθώς θα θέσουν νέα πρότυπα αναφορικά με την κατανάλωση των καυσίμων και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Φωτό: teekay.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.