Διευρύνεται το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

Διευρύνεται το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

69
Διευρύνεται το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

Συνεχώς διευρύνεται το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου της χώρας.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Οκτώβριο το εμπορικό έλλειμμα της χώρας ανήλθε σε $68,3 δις, αντιπροσωπεύοντας αύξηση της τάξης του 6,5% σε σχέση με τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η αύξηση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ έχει υπερβεί των εκτιμήσεων των διεθνών αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν για τον περασμένο Οκτώβριο έλλειμμα ύψους $64,9 δις.

Αναφορικά με τον περασμένο Οκτώβριο, η αξία των εξαγωγών των ΗΠΑ μειώθηκε κατά $1,3 δις, συγκριτικά με τον περασμένο Σεπτέμβριο, αγγίζοντας τα $129, 1 δις. Από την άλλη πλευρά, η αξία των εισαγωγών της χώρας σημείωσαν αύξηση κατά $2,9 δις, αγγίζοντας τα $197, 4 δις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών, η διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος ενδεχομένως θα έχει αρνητική επίδραση στην οικονομία της χώρας το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Ενώ ο πρόεδρος Ντόναλντ Tραμπ έχει δεσμευθεί να μειώσει το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, οι διεθνείς αναλυτές υποστηρίζουν ότι το σχέδιο του White House για μείωση των φόρων στην χώρα θα συμβάλλει σε περαιτέρω αύξηση του εμπορικού ελλείμματος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.