Προς πώληση τέσσερα μικρής ηλικίας πλοία της Noble Group

Προς πώληση τέσσερα μικρής ηλικίας πλοία της Noble Group

217
Προς πώληση τέσσερα μικρής ηλικίας πλοία της Noble Group

Σε πώληση τεσσάρων πλοίων της προχωρά η Noble Group, η οποία δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στο εμπόριο προϊόντων πετρελαίου, μεταλλευμάτων και LNG, έναντι $95 εκατ.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο όμιλος προχωρά στην πώληση των πλοίων, τα οποία είναι υποθηκευμένα σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για να μπορέσει να αποπληρώσει τις δανειακές του υποχρεώσεις.

Τα πλοία που πρόκειται να διατεθούν προς πώληση είναι το «Ocean Ambition», ναυπηγημένο το 2014 και τα «Ocean Forte», «Ocean Integrity» και «Ocean Vision», τα οποία έχουν ναυπηγηθεί το 2015.

Τα πλοία φέρουν σημαία του Χονγκ Κονγκ και έχουν μέση ηλικία περίπου τριών ετών. Η χωρητικότητα των συγκεκριμένων πλοίων, τα οποία δραστηριοποιούνται στη μεταφορά μετάλλων, μεταλλευμάτων και ορυκτών, κυμαίνεται από 81.499 έως και 81.616 τόνους.

Η πώληση των πλοίων αναμένεται να ολοκληρωθεί μεταξύ του διαστήματος Μαρτίου- Μαΐου 2018 και όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Noble Group η πώληση δεν θα επηρεάσει αρνητικά τις εμπορευματικές μεταφορές της εταιρείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.