Φορτία LNG στην Κίνα μέσω containership

Φορτία LNG στην Κίνα μέσω containership

124
Φορτία LNG στην Κίνα μέσω containership

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μεταφορά φορτίου LNG με containership από τον Καναδά προς την Κίνα.

Συγκεκριμένα, η Fortis B.C., μεγάλος εξαγωγέας LNG του Καναδά, συνεργάστηκε με τις εταιρείες True North Energy Corporation and CIMC ENRIC Holdings Limited, οι οποίες ειδικεύονται σε υπηρεσίες logistics και παροχής εξοπλισμού, για την αποστολή φορτίου προς την Κίνα από την εγκατάσταση αποθήκευσης LNG, Tilbury Island, που διαθέτει η Fortis B.C. στην πόλη Delta στο Βανκούβερ.

Η συγκεκριμένη μεταφορά αποτελεί μέρος ενός πιλοτικού σχεδίου της Fortis B.C. για να αποτελέσει έναν μεγάλο εξαγωγέα LNG σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αποστολή LNG με containership, σύμφωνα με την εταιρεία CIMC ENRIC Holdings Limited, έχει ως αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να γίνουν επενδύσεις σε τερματικούς σταθμούς εισαγωγής και εξαγωγής LNG, καθώς το φορτίο βρίσκεται εντός εμπορευματοκιβωτίου.

Η Fortis B.C. έχει επενδύσει στην επέκταση της εγκατάστασης αποθήκευσης LNG στο Tilbury Island, καθώς και σε καινοτόμες λύσεις μεταφοράς φυσικού αερίου. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι η True North Energy Corporation, μέσα από τις υπηρεσίες της, διερευνά τρόπους για την ενίσχυση των μεταφορών LNG από τον Καναδά προς την Ασία οδηγεί σε μεγαλύτερη πρόσβαση της Κίνας στην αγορά του LNG.

Η Κίνα στοχεύει μέχρι το 2018 να αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα LNG παγκοσμίως. Η χώρα στρέφει το ενδιαφέρον της προς εναλλακτικές και «καθαρότερες» πηγές ενέργειας για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών, υποκαθιστώντας με αυτόν τον τρόπο άλλες πηγές ενέργειας, όπως το πετρέλαιο και ο άνθρακας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.