Νέα κεφάλαια και μεγάλοι στόχοι για την MPC Container Ships

Νέα κεφάλαια και μεγάλοι στόχοι για την MPC Container Ships

62
Νέα κεφάλαια και μεγάλοι στόχοι για την MPC Container Ships

Πριν από λίγες εβδομάδες, όπως είχε αναφερθεί σε δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών, ο CEO της γερμανικής επενδυτικής εταιρείας MPC Capital, Ulf Holländer, στην οποία ανήκει η ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MPC Container Ships AS, είχε αναφερθεί στον στόχο της ναυτιλιακής σύντομα ο στόλος της να φτάσει τα 100 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Στην επίτευξη αυτού του στόχου εντάσσεται και η απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει σε άντληση νέων κεφαλαίων από το χρηματιστήριο του Όσλο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία πέτυχε εντός λίγων ωρών, όπως αναφέρουν τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, να αντλήσει ένα ποσό της τάξης των $175 εκ. διαθέτοντας, μέσω της διαδικασίας ιδιωτικής τοποθέτησης (placement), 30,25 εκατ. νέων μετοχών.

Η ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας υπόκειται σε έγκριση από έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

Η MPC Container Ships AS, ιδρύθηκε τον περασμένο Απρίλιο, και στο στόλο της διαθέτει ήδη 26 πλοία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/FRANCK ROBICHON

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.