Νέα σύγχρονα κρουαζιερόπλοια εισέρχονται στην αγορά

Νέα σύγχρονα κρουαζιερόπλοια εισέρχονται στην αγορά

316
Νέα σύγχρονα κρουαζιερόπλοια εισέρχονται στην αγορά

Πρόσφατα η «MSC Cruises» πραγματοποίησε διπλή τελετή στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων STX France. Η τελετή αφορούσε την παρουσίαση του νέου της κρουαζιερόπλοιου, του «MSC Bellissima», καθώς και την κοπή του πρώτου κομματιού χάλυβα για το «MSC Grandiosa». Την ίδια χρονική στιγμή ναυπηγούνται άλλα δύο κρουαζιερόπλοια της εταιρείας, το «MSC Seaside» και το «MSC Seaview» από τα ναυπηγεία Fincantieri.

Το «MSC Grandiosa», κατηγορίας Meraviglia-Plus, αντιπροσωπεύει τη νέα σειρά αναβαθμισμένων κρουαζιερόπλοιων που πρόκειται να ναυπηγήσει η MSC Cruises. Τα νέα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με καινοτόμα συστήματα τεχνολογίας που θα ανταποκρίνονται στους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς, παρέχοντας συγχρόνως υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους επιβάτες.

Η παράδοση του «MSC Bellissima» αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019, ενώ του «MSC Grandiosa» τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Η «MSC Cruises» έχοντας ως στόχο την ανανέωση του στόλου της και την ενίσχυση της θέσης της στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας διαθέτει $10 δις προς τη ναυπήγηση 11 νέων κρουαζιερόπλοιων, συμπεριλαμβανομένων των παραπάνω. Τα έξι από τα έντεκα κρουαζιερόπλοια πρόκειται να ενταχθούν στον στόλο της εταιρείας το διάστημα Ιουνίου 2017- Οκτωβρίου 2020. Με την ένταξη των νέων κρουαζιερόπλοιων ο στόλος της MSC Cruises θα διπλασιαστεί μέσα σε μόλις 3,5 χρόνια.

Φωτό: MSC Cruises

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.