Ένα νέο και φιλικό προς το περιβάλλον ferry με κινητήρες διπλού καυσίμου

    289
    Ένα νέο και φιλικό προς το περιβάλλον ferry με κινητήρες διπλού καυσίμου

    Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä θα προμηθεύσει τους κινητήρες, το σύστημα πλοήγησης καθώς και ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και συστημάτων, για ένα νέο πολυτελές και φιλικό προς το περιβάλλον πλοίο ferry της φιλανδικής εταιρείας Viking Line. Το πλοίο κατασκευάζεται στο ναυπηγείο Xiamen Shipbuilding Industry στην Κίνα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα κατασκευής ενός δεύτερου πλοίου. Η παραγγελία στη Wärtsilä έγινε τον Οκτώβριο του 2017.

    Έξι κινητήρες διπλού καυσίμου Wärtsilä 31DF οι οποίοι λειτουργούν κυρίως με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) θα παρέχουν την πρόωση και την ισχύ του πλοίου. Η diesel έκδοση του ιδίου κινητήρα έχει αναγνωριστεί από το Guinness World Records ως ο πιο αποδοτικός τετράχρονος κινητήρας diesel στον κόσμο. Αυτή θα είναι η πρώτη θαλάσσια εφαρμογή για την έκδοση διπλού καυσίμου. Ο συνδυασμός υψηλής απόδοσης, χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου και το μειωμένο επίπεδο εκπομπών καυσαερίων από τη λειτουργία με LNG αναμένεται να δημιουργήσει χαμηλά λειτουργικά κόστη και ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

    Η Wärtsilä θα εξοπλίσει επίσης το πλοίο με το σύστημα αποθήκευσης και τροφοδοσίας καυσίμου LNGPac καθώς και με ένα προηγμένο σύστημα σιγαστήρα (Compact Silencer System), πρωραίους µηχανισµούς πηδαλιουχίας υψηλής ποιότητας, το σύστημα διαχείρισης θαλασσίου έρματος (BWMS), και το ολοκληρωμένο σύστημα πλοήγησης Nacos Platinum.

    Επιπλέον, στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το καινοτόμο σύστημα Wärtsilä SmartPredict, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στα πλοία μεγαλύτερη ασφάλεια και αποδοτικότερες λειτουργίες δείχνοντας την προβλεπόμενη μελλοντική θέση και κατεύθυνση του πλοίου.

    Φωτό: wartsila.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.