Επενδύσεις σε πλωτές εξέδρες άντλησης πετρελαίου

Επενδύσεις σε πλωτές εξέδρες άντλησης πετρελαίου

220
Επενδύσεις σε πλωτές εξέδρες άντλησης πετρελαίου

Της Μαρίας Μπερτζελέτου, Ναυτιλιακής Αναλύτριας

Η Northern Drilling Ltd., εταιρεία που δημιουργήθηκε από τον δισεκατομμυριούχο John Fredriksen για να επενδύσει σε φθηνές εξέδρες γεωτρήσεων, συγκέντρωσε 2,03 δισεκατομμύρια κορώνες (250 εκατομμύρια δολάρια) σε ιδιωτική τοποθέτηση για την επέκταση του στόλου της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στις 10 Νοεμβρίου ότι πώλησε 31,8 εκατομμύρια νέες μετοχές στις 64 κορώνες ανά μετοχή, ίσες με την τιμή κλεισίματος του μετοχικού κεφαλαίου στην αγορά Axess του Όσλο μία ημέρα νωρίτερα. Ο Fredriksen αγόρασε 8,3 εκατομμύρια μετοχές στην τοποθέτηση μέσω της Hemen Holdings Ltd. Συνολικά, το ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρεία θα μειωθεί στο 40,2% από 50%.

Η Northern Drilling σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για “περαιτέρω επέκταση του στόλου”. Η εταιρεία έχει ήδη αγοράσει ένα ημι-υποβρύχιο εξάρτημα για 365 εκατομμύρια δολαρίων και έχει την επιλογή να αποκτήσει και ένα άλλο, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η option για τη δεύτερη εξέδρα θα λήξει στο τέλος του έτους. Η εταιρεία είχε ήδη συγκεντρώσει 230 εκατομμύρια δολάρια σε αρχική ιδιωτική τοποθέτηση.

Φωτό: northernoffshore.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.