Και όμως οι Ασιάτες επιμένουν σε νέα containerships

Και όμως οι Ασιάτες επιμένουν σε νέα containerships

116
Και όμως οι Ασιάτες επιμένουν σε νέα containerships

Η Yang Ming Marine Transport ανακοινώθηκε ότι σχεδιάζει να παραγγείλει 20 νέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με στόχο να υλοποιήσει το πλάνο επέκτασης και ανανέωσης του στόλου της.

Η εταιρεία προχωρά στις παραγγελίες λαμβάνοντας υπόψη τις χαμηλές τιμές ναυπήγησης που επικρατούν στην παγκόσμια ναυπηγική βιομηχανία, έχοντας συγχρόνως ως στόχο να αντικαταστήσει, με το πέρας της ναύλωσης, είκοσι πλοία της, τα οποία είναι χρονοναυλωμένα με συμβόλαια τριετούς διάρκειας.

Το τρίτο τρίμηνο του έτους η Yang Ming κατέγραψε έσοδα ύψους $1,18 δις, αυξημένα κατά 23,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για την ίδια περίοδο ανήλθαν σε $42 εκατ., καταφέρνοντας να αντιστρέψει τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών.

Η βελτιωμένη χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας οφείλεται στον περιορισμό των λειτουργικών της εξόδων, καθώς και στην υιοθέτηση νέων και πιο εφικτών στρατηγικών επιλογών.

Η Yang Ming, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι αποτελεί εταιρεία- μέλος της συμμαχίας «THE Alliance» (K Line, MOL, NYK, Yang Ming και Hapag-Lloyd), η οποία διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο υπηρεσιών, πρόκειται να επεκτείνει την παρουσία της στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, μέσα από υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών, αλλά και logistics.

Φωτό: youtube

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.