Προς την ανάδειξη ενός νέου εμπορικού κόμβου στο Κέρας της Αφρικής

Προς την ανάδειξη ενός νέου εμπορικού κόμβου στο Κέρας της Αφρικής

93
Προς την ανάδειξη ενός νέου εμπορικού κόμβου στο Κέρας της Αφρικής

Η DP World Limited, η μεγάλη διαχειρίστρια εταιρεία τερματικών σταθμών λιμένων, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την ανάπτυξη μιας ελεύθερης οικονομικής ζώνης στο λιμάνι του Μπέρμπερα στη Σομαλιλάνδης, η οποία βρίσκεται στο Κέρας της Αφρικής.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Gulf Business, η ελεύθερη ζώνη του Μπέρμπερα θα βασιστεί στο μοντέλο της ελεύθερης ζώνης του Jebel Ali στο Ντουμπάι, το οποίο βρίσκεται υπό τη διαχείριση της εταιρείας.

Στόχος της DP World είναι η προσέλκυση επενδύσεων, η ενίσχυση του εμπορίου και η αύξηση των θέσεων εργασίας με σκοπό το λιμάνι του Μπέρμπερα να αποτελέσει εμπορικό και μεταφορικό κόμβο της ευρύτερης περιοχής.

Ο Πρόεδρος και CEO της DP World, Sultan Ahmed Bin Sulayem, ανέφερε πως διαβλέπει προοπτικές ανάπτυξης στη συγκεκριμένη περιοχή, παρόμοιες με αυτές που υπάρχουν στο Ντουμπάι. Ο ίδιος προσέθεσε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Κέρας της Αφρικής παρατηρήθηκε αύξηση ύψους 40% σε όρους διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2016.

Η DP World δεν αποτελεί τη μόνη διαχειρίστρια εταιρεία που στρέφεται προς την αφρικανική ήπειρο. Η P& O Ports, μια ακόμη διαχειρίστρια τερματικών σταθμών λιμένων του Ντουμπάι, ανέλαβε για 30 χρόνια τη διαχείριση του λιμένα του Puntland στη Σομαλία τον περασμένο Απρίλιο.

Φωτό: DP World

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.