Συνεχίζεται η θαλάσσια συνεργασία μεταξύ COSCO και MOL

Συνεχίζεται η θαλάσσια συνεργασία μεταξύ COSCO και MOL

107
Συνεχίζεται η θαλάσσια συνεργασία μεταξύ COSCO και MOL

Σε δημοσιοποίηση της συνεργασίας τους προχωρούν η COSCO Shipping Corporation Limited και η Mitsui O.S.K. Lines (MOL). Η συνεργασία αφορά τη συνιδιοκτησία τεσσάρων νέων πλοίων μεταφοράς LNG, τα οποία η MOL έχει ήδη παραγγείλει από τον περασμένο Ιούλιο.

Τα πλοία, συνολικής χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων, θα χρονοναυλωθούν για τον σταθμό «Yamal LNG Project» στην περιοχή της Ρωσικής Αρκτικής, διαχειριστές του οποίου είναι η Novatec, η Total, η CNPC (China National Petroleum Corporation) και το Silk Road Fund.

Πιο συγκεκριμένα, τα νέα πλοία θα χρησιμοποιηθούν για τη φόρτωση υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη Ρωσική Αρκτική και τη μεταφορά του σε αγορές της Ευρώπης.

Η παράδοση των πλοίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2019 και το 2020.

Πρόκειται για την τέταρτη συνεργασία που λαμβάνει χώρα μεταξύ της COSCO και της MOL, στην αγορά του LNG. Ο συνολικός αριθμός των πλοίων, που βρίσκεται στη συνιδιοκτησία των δύο εταιρειών ανέρχεται σε 17, συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων νέων πλοίων.

Άσπονδο εχθροί, όπως η Κίνα με την Ιαπωνία, με ενίοτε τεταμένες σχέσεις μεταξύ τους, όχι μόνο συνεργάζονται, αλλά προχωρούν και στην ανακοίνωση της μεταξύ τους συνεργασίας, με στόχο να συνενώσουν τις δυνάμεις τους στον τομέα της ναυτιλίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.