Ανάπτυξη των υπηρεσιών bunkering στη Μάλτα

    126
    Ανάπτυξη των υπηρεσιών bunkering στη Μάλτα

    Η κυβερνητική υπηρεσία «The Energy & Water Agency» στη Μάλτα, έλαβε επιχορήγηση €600.000 από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να ξεκινήσει μια τεχνική μελέτη στην χώρα για την χρήση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου.

    Η μελέτη πρόκειται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο και αποτελεί μέρος της πολιτικής της κυβέρνησης της Μάλτας να αναπτύξει στα λιμάνια της το σύστημα ανεφοδιασμού των πλοίων με LNG. Η πολιτική αυτή έρχεται μετά και από την οδηγία της ΕΕ το 2014, σύμφωνα με την οποία τα κράτη-μέλη της θα πρέπει μέχρι το 2025 να έχουν εγκαταστήσει στα λιμάνια τους υποδομές ανεφοδιασμού των πλοίων με υγροποιημένο φυσικό αέριο.

    Κατά τη διάρκεια της μελέτης, θα διερευνηθεί το κατάλληλο σημείο στα λιμάνια για την εγκατάσταση της υποδομής ανεφοδιασμού LNG, λαμβάνοντας υπόψη τη μελλοντική ζήτηση του καυσίμου, την προστασία του περιβάλλοντος και εάν τηρούνται τα πρότυπα ασφάλειας κατά τη διαδικασία του ανεφοδιασμού.

    Το ποσό των €600.000 δόθηκε στην κυβέρνηση της Μάλτας, ως μέρος του προγράμματος «Connecting Europe Facility», ενός χρηματοδοτικού εργαλείου της Ε.Ε., για την υποστήριξη επενδύσεων στον τομέα των μεταφορών.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/A. CARRASCO RAGEL

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.