Τουρκικό πλοίο βυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα

    120
    Τουρκικό πλοίο βυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα
    Φωτογραφία αρχείου/AΠΕ-ΜΠΕ

    Το τουρκικό πλοίο «Bilal Bal», μεταφοράς γενικού φορτίου, βυθίστηκε εχθές το πρωί επτά ναυτικά μίλια μακριά από τις ασιατικές ακτές της Κωνσταντινούπολης.

    Μέχρι αυτήν την ώρα, παρά τις διεξαγόμενες έρευνες το δεκαμελές πλήρωμα του πλοίου παραμένει αγνοούμενο.

    Όπως ανακοίνωσε η τουρκική Ακτοφυλακή, το πλοίο υπό τουρκική σημαία, το οποίο έχει ναυπηγηθεί το 1974, χωρητικότητας 3.200 dwt, εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Αμέσως ομάδες έρευνας και διάσωσης κατέπλευσαν στο σημείο όπου βρισκόταν το πλοίο με τη συνδρομή θαλάσσιων και εναέριων μέσων. Η τουρκική Ακτοφυλακή ανέφερε ότι το ναυάγιο του «Bilal Bal» εντοπίστηκε στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας σε βάθος 88 μέτρων, ενώ εντοπίστηκαν και σωσίβια τα οποία ανήκουν στο βυθισμένο πλοίο.

    Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων ναυτικών συνεχίζονται από την τουρκική Ακτοφυλακή, ενώ βατραχάνθρωποι ερευνούν το εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου.

    Τα αίτια της βύθισης παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

    Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το πλοίο μετέφερε χυτοσίδηρο από το λιμένα του Ερεγκλί στις τουρκικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας, προς το λιμένα του Γκεμλίκ, στη θάλασσα του Μαρμαρά.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/SEDAT SUNA

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.