Τα τρία πρώτα κρουαζιερόπλοια για την Virgin Voyages

    271
    Τα τρία πρώτα κρουαζιερόπλοια για την Virgin Voyages

    Η παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας, μια αγορά με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, ετοιμάζεται να υποδεχτεί άλλα τρία κρουαζιερόπλοια.

    Πρόσφατα ξεκίνησε από τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri η κατασκευή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου της Virgin Voyages (πρώην Voyage Cruises), θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Virgin. Ο ιδρυτής του Ομίλου, Sir Richard Branson, είχε αναφέρει στα μέσα του 2015 ότι επιθυμεί να παραγγείλει τρία νέα κρουαζιερόπλοια τα οποία θα είναι ίδιας χωρητικότητας και θα διαθέτουν παρόμοια χαρακτηριστικά.

    Στα τέλη του 2015 η Virgin Cruises είχε συνάψει συμφωνία με τα Fincantieri για τη ναυπήγηση των τριών κρουαζιερόπλοιων, έναντι $2,07 δις.

    Τα πλοία, θα έχουν μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον 2.800 επιβατών, ενώ θα είναι επανδρωμένα με πλήρωμα 1.150 ατόμων. Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία το 2020, 2021 και 2022, αντίστοιχα.

    Όπως έγινε γνωστό από την Virgin, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο θα έχει ως home port το Μαϊάμι και θα εκτελεί κρουαζιέρες στην θαλάσσια περιοχή της Καραϊβικής.

    Τα Fincantieri ανακοίνωσαν ότι τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με συστήματα παραγωγής ενέργειας τα οποία θα «ανακυκλώνουν» την απορριπτόμενη θερμότητα που δημιουργείται κατά τη λειτουργία της μηχανής του πλοίου.

    O κ. Branson, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία των Fincantieri για την έναρξη της ναυπήγησης του πρώτου κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας, ανακοίνωσε ότι μόνο ενήλικες θα είναι οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, οριοθετώντας ως ελάχιστο όριο ηλικίας των επιβατών τα 18 έτη.

    Είναι γεγονός πως η αγορά κρουαζιέρας αποκτά με την πάροδο του χρόνου ολοένα και περισσότερα αλλά και σύγχρονης τεχνολογίας κρουαζιερόπλοια. Ο ανταγωνισμός που επικρατεί στη συγκεκριμένη αγορά είναι ιδιαίτερα έντονος, καθώς παρατηρείται μια τάση προς τη ναυπήγηση πλοίων μεγάλης χωρητικότητας, τα οποία συγχρόνως να είναι φιλικά προς το περιβάλλον, προς συμμόρφωση των διεθνών κανονισμών.

    Φωτό: virginvoyages.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.