Κινήσεις- ματ για την COSCO με την εξαγορά της OOCL

Κινήσεις- ματ για την COSCO με την εξαγορά της OOCL

208
Κινήσεις- ματ για την COSCO με την εξαγορά της OOCL

Η OOCL, από τον περασμένο Ιούλιο, βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς της από την COSCO Shipping. Για την ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τις ρυθμιστικές αρχές της Κίνας.

Ποια είναι όμως η ΟΟCL και πόσο αισιόδοξη θα πρέπει να είναι η κινεζική COSCO για τη στρατηγική της κίνηση αυτή;

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, η Orient Overseas Container Line (OOCL) μετέφερε 1,59 εκατ. TEUs, αύξηση ύψους 5%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Στη διαδρομή Ασίας- Ευρώπης καταγράφηκε η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση των μεταφορών της OOCL, καθώς 297.897 TEUs μεταφέρθηκαν το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αυξημένα κατά 24,7% σε σχέση με πέρυσι.

Οι εμπορικές ροές στη διαδρομή του Ειρηνικού Ωκεανού ανήλθαν σε 474.794 TEUs για την ίδια περίοδο, αύξηση ύψους 14,1% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στη διαδρομή του Ατλαντικού Ωκεανού οι μεταφορές ανήλθαν σε 110.942 TEUs.

Το μεγαλύτερο μέρος των εμπορικών ροών της εταιρείας καταγράφηκε μεταξύ των ασιατικών χωρών και μεταξύ Ασίας- Αυστραλίας (715.693 TEUs).

Τα συνολικά έσοδα που κατέγραψε η εταιρεία το τρίτο τρίμηνο του 2017 ανήλθαν σε $1,45 δις, αυξημένα κατά 26,5%, συγκριτικά με τα έσοδα της αντίστοιχης περιόδου του περασμένου έτους.

Αναφορικά με τους εννέα πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, τα συνολικά έσοδα της OOCL σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 19% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ ο συνολικός όγκος του μεταφερόμενου φορτίου της αυξήθηκε κατά 6,2%.

Εφόσον ολοκληρωθεί η εξαγορά της OOCL από την COSCO θα δημιουργηθεί η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, η οποία θα διαθέτει στόλο 400 πλοίων.

Φωτό: oocl.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.